Over goed bestuur gesproken…

Jos Hermans stuurde mij volgende relaas over dit knel-weekend en de “zotte beslissingen” van onze overheid om net tijdens dit weekend allerhande dingen toe te passen die de files alleen maar kunnen verlengen:

Hallo Hubert
Het wissel week-einde juli/augustus is steeds één van de drukste ogenblikken op de autostrades.
De gekende knelpunten op de weg naar de zon, Berchem ( Gr.H. Lux) bv. en hier bij ons de Kennedytunnel onder de Schelde. Hier komen tijdens dit week-einde duizenden huiswaartskerende Nederlanders (al dan niet met een “sleurhut”), Duitsers en Noord Europeanen door. Telkens er zo’n druk verkeersweek einde aankomt dan hebben onze bestuurders wel het één of het ander in hun mars. Is het maar om de voorbijrijdende toerist echt te laten genieten van de omgeving. Als daar zijn, afsluiten van 1 koker van de Kennedy tunnel voor onderhoud of het organiseren van de één of andere activiteit die gans het Antwerpse, waardoor de zo geprezen mobiliteit , en dus ook die van de huiskerende toerist, compleet naar nul herleid wordt. Dus ook dit week-einde is het weer prijs. Onze “zot van A” bestierders organiseren de Iron Man. Gevolg grote in-en en uitvalswegen met daaronder de gekoesterde Konijnenpijp ( Waaslandtunnel , centrum naar Linker Oever) afgesloten voor alle verkeer. De Iron Mannen en vrouwen moeten er door na hun 1900 meter zwemmen in het Galgenweel ( LinkerOever) als ze die mannen en vrouwen nu eens de Schelde lieten overzwemmen, dan wat DAT probleem van imobiliteit reeds letterlijk van de baan.
Hopelijk blijft het weer een beetje genietbaar, dan kunnen we hier thuis wat genieten, en hoeven we ons niet te ergeren aan deze festiviteiten die enkel onze “bestierders” en de deelnemers genot verschaffen.
Geniet nog van jullie rust en ongeschonden mobiliteit
Jos

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.