Zaterdag, 2 Augustus 2008: zwart weekend?

Vandaag zijn er monsterfiles in grote delen van europa, want het is een (terug) komen en (heen) gaan van toeristen die naar het Zuiden willen.

Ook bij ons is het druk: gisteren zijn enkele gasten vertrokken die niet alleen de Wirtzfeld Valley vakantiewoning gehuurd hadden, maar ook de computerruimte gebruikt hebben voor een zakelijke meeting met deelnemers uit 3 landen, en vandaag komt er alweer een koppel voor de hele week.
En volgend weekend het volgende… En dat weekend daarop alweer een koppel. En begin September is er natuurlijk de Grand Prix in Spa Fancorchamps, voor dat evenement hebben we al in Januari een boeking vanuit Fankrijk gekregen. Ons appartementje wordt steeds populairder, en we hebben ook al “terugkomers” gehad.

En ook de Dienst van Toerisme in de Oostkantons meldt dat er deze zomer veel meer volk naar Hoog België komt dan andere jaren, en dat veel hotels en vakantiehuizen goed bezet zijn. Of de reden daarvoor gezocht moet worden in het feit dat veel mensen niet meer ver willen reizen (of financieel niet meer kunnen) weet men nog niet, want de wegen naar het Zuiden en de luchthavens zitten toch ook nog overvol, dus daar is voorlopig aqlthans nog geen teruggang te zien.
In ieder geval is een verblijf in de Ardennen tegenwoordig net zo interessant (en niet zo ver reizen) als in het verre Zuiden, waar de temperaturen in de zomer vaak onmenselijk hoog worden, terwijl wij toch een meer gematigd klimaat hebben waarbij men veel gemakkelijker kan relaxen, wandelen, fietsen, mountainbiken, of watersport kan beleven op een van de vele stuwmeren in onze streek. En voor het eten moet je vaak niet naar het Zuiden gaan, de gastronomie in de Ardennen is des te meer bekend om zijn kwaliteit.

Deze namiddag en vanavond neemt de bewolking geleidelijk aan toe vanaf het westen met perioden van lichte regen of enkele buien. De breedste opklaringen komen voor begin deze namiddag over het noordoosten van het land. Maxima rond 23.

Volgende nacht wordt het wisselend bewolkt en overwegend droog vanaf het westen. Ten zuiden van Samber en Maas blijven er meer wolken hangen met nog kans op wat regen.

Minima rond 15 à 16 graden. Afnemende wind naar matig. Eest kan de wind aan zee nog vrij krachtig waaien met pieken tot 40 km/h

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.