Zondag, 3 Augustus 2008

Ik schreef gisteren dat men in de toerisme sektor een beetje raadselt over de reden waarom er dit jaar zo veel meer toeristen ook in de zomervakantie naar de Ardennen komen. Maar gisterenavond keek ik naar een reportage op één van de Duitse zenders, waar een van hun reporters in het Zuiden verschillende “afzetterij” zaken op een rijtje zette:

Zo was er bijvoorbeeld een restaurant in Venetie dat voor een bordje spaghetti en 2 kleine cola’s 48 Euro durfde aan te rekenen (20 € voor de spaghetti, 16€ voor de cola, plus “tafeltaks”, service en fooi…).
Een ritje met de gondel (1 uur) kost normaal 80 € maar in de zomer is de prijs 200 € (omdat er meer zon schijnt, zei de verantwoordelijke van de Dienst voor Toerisme).
En in datzelfde Venetie kostte een taxiritje met een boottaxi naar de luchthaven bij de ene boot 12 €, een andere vroeg 100 €.

En op Sardinie kostten op bepaalde strands de strandligstoelen 250 € per week, en een strand verhuurt ze slechts per maand en dan voor 2500€.

En een hotel in Salzburg laat ’s nachts of ’s morgens de auto’s van hun buitenlandse gasten wegslepen en zet dan bordjes voor het hotel neer die vertellen dat die plaats vrij gehouden moet worden voor hotelgasten. De gast moet dan wel bij de afsleepfirma zijn afsleepkosten betalen voor hij zijn auto terugziet, daar was een lucratief handeltje tussen hotelbedienden en afsleepdienst opgezet.

Als je zoiets hoort, dan heb je toch geen zin meer om ver weg vakantie te vieren, en blijf je liever in eigen land, ook als er niet altijd zonne garantie is.
Zoals vandaag:

In de loop van de avond en tijdens het eerste deel van de nacht gaat het regenen vanaf het zuidwesten. In vele streken van ons land verwachten we daarbij grote hoeveelheden neerslag. Hier en daar kan het ook onweren. Later vannacht wordt het overwegend droog met enkele opklaringen vanaf het westen. Rukwinden zijn tijdelijk mogelijk en de minima schommelen rond 15 graden. Maandag is het eerst droog met opklaringen en wolken. Later overdag is er kans op enkele buitjes maar op vele plaatsen blijft het toch droog.
We verwachten maxima rond 22 graden en een vrij strakke westenwind.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.