Woensdag, 6 Augustus 2008

Gisterenavond hadden Mies en Ron uit Atzerath het idee geopperd om Fons uit Landen te verrassen, die zoals regelmatige lezers wisten, gisteren met de fiets in onze streek onderweg was. Brigitte en ik hebben ons aangesloten en zodoende hebben we ons bij Fons en zijn “equipe” in restaurant Drosson in Wirtzfeld vervoegd.

De volgende foto’s tonen aan dat we enkele leuke uurtjes hebben verbracht.


Fons met equipe


Fons met equipe


Ron, Marlies en Brigitte


Hubert en Ron


Fons en Brigitte

Deze ochtend schreef Marlies dan nog het volgende relaas over de tocht naar huis:

Hubert en Brigitte,
Man man, weer een avontuur beleefd in het naar huis rijden. Boven, net voorbij Wereth waren aan de rechterkant 6 grote koeien losgebroken en stonden op de rijweg. Ik zei tegen Ron we moeten proberen de boer te waarschuwen, wie weet waar moet hij anders zijn koeien straks gaan zoeken? Dus we draaiden terug en aan het eerste huis belden we aan. de bewoners zouden die boer verwittigen. We gingen terug naar onze auto en er kwam een tractor met watertank aangereden. Ron deed hem stoppen en vertelde wat er gebeurd was: ah dat is van de boer naast mij, ik zal hem gaan verwittigen, dus de tractor werd in achteruit gezet.
Komt daar een jeep aangereden, … er wordt doorgeseind en de jongen met tractor rijdt verder, richting Schonberg. De telefoonlijn was in gang gezet … hahaha!!!
Wij zijn mee achterop gereden en gestopt om te helpen … ondertussen was er één koe door de wei aan de andere kant van de weg een paadje in gelopen … De jonge boer had ondertussen, snel, 2 koeien aan de linkerkant terug de respectievelijke wei ingejaagd. En net voor de echte boer met quad (gelukkig maar)  kwam aangereden … waren er 3 medegrazers hun vriendin gaan opzoeken. De tractorjongen had samen met Ron, de koe terug de wei kunnen insturen. Nu kwam de quad goed van pas, want koeien ‘luisteren o zo goed’ … amaai! Zo heeft de boer achter die ene koe aangezeten en het dier samen met zijn metgezellen terug de andere kant kunnen uitduwen tot in zijn wei!!! Alleen zijn hiervan geen foto’s … want zelfs ik was mee in de weer om de onfortuinlijke beestjes en boerlief te helpen … Hierbij vind je nog enkele foto’s van in de Drosson.
groetjes
Marlies en Ron

Woensdag is het overwegend zonnig met in de namiddag en ’s avonds wel wat meer wolkenvelden. Het wordt ook warm met maxima van 25 graden in de Hoge Venen tot 30 graden in de Kempen. Aan zee is het ook warm met maxima tot ongeveer 26 of 27 graden maar in de namiddag zorgt een zeebries voor een afkoeling van enkele graden. Er waait een zwakke tot soms matige zuidenwind

update: Deze namiddag is het meestal zonnig. Ondanks de hoge wolkenvelden, die vooral over het noordwesten van het land trekken, blijft het droog. Maxima van 23 tot 30 graden in het binnenland en rond 25 graden aan zee. Deze avond is het nog droog maar in de kuststreek en in het westen groeit de kans op onweer. ’s Nachts wordt het vanaf de Franse grens zwaarbewolkt. In de westelijke helft van het land en later overal, verwachten we buien met een grote kans op onweer.

Geplaatst in Zomer 2008.

3 reacties

 1. Hallo Allen,

  Snel even naar de website gekomen uit nieuwsgierigheid!!!
  Is mij dat een relaas van uw thuisrit zeg Marlies, wij zijn samen in Sint-Truiden nog een lekkere Geuze gaan drinken alvorens naar huis te rijden in Landen. Christiane was ook nog niet lang thuis, want die was met de dochten gaan shoppen en daar blijven eten s’avonds. Die E-mailtjes kwamen van bij de dochter. Was dat een aangename verassing toe Jullie daar bij Drosson binnen kwamen, ook mijn kameraden waren entoesiast over de kennismaking.
  Ik moet nu verder want ik ga seffens met de kleinzoon (19 jaar-1,85 meter groot) naar Alken om in te schrijven voor de praktische rijproef.
  Beste groeten en tot een volgende keer,
  Christiane en Fons.

 2. Wel, wel, wel…. ’t Is altijd wat met die beesten. Ik heb anders ook wel wat van die verhaaltjes maar daar kun je dan als ‘eigenaar’ niet zo mee lachen, althans toch niet op dat ogenblik!!
  Marlies nog proficiat me alles waar je een proficiat voor verdient en ook Alfons voor z’n prestaties. Wordt het niet eens tijd voor een reunie????
  En dan zou ik nog graag een oproep lanceren: wij zijn op zoek naar een nieuw (imitatie lederen) hoedje. Het type dat veel door boeren en veekoopmannen gedragen wordt. Ook bij de ‘gewone oudere’ man zie je wel eens zo’n hoedje z’n hoofd om het te beschermen tegen regen, koude en in iets mindere mate de zon. Ik heb er geen foto van want dat zou het zoeken vergemakkelijken. Probleem is ook dat ik dat ten laatste over een week nodig heb.
  Groetjes uit Stabroek

 3. Hallo allemaal,

  ja dat was me weer wat he, die rit! Mies ik heb iets met koeien hier, jong. Ik heb nog eens een interventie uitgevoerd , waarvan de bevalling in de wei niet zo goed verliep. Toen ben ik ook naar het eerste huis terug gereden en hadden de bewoners de boer aan Duitse kant gebeld. (Het was in Oberhausen)
  Ik heb gewacht tot de boer en boerin hun koe terug op haar poten had en in de trailer. Een geboortekaartje heb ik wel niet ontvangen, maar ik hoop dat alles toen wel goed gekomen is.
  Ron zegt juist: ons Marlies is de ‘Florence Nightingale’ van de koeien … hahaha!
  Mies: ik weet wat je bedoeld met dat hoedje maar ik kan je niet helpen. Ik ga in mijn vriendengroep wel vragen of iemand je kan helpen en dan laat ik je iets weten.
  En nog eens bedankt voor de lovende woorden, maar een mens doet maar wat hij moet doen he!

  Voor een reunie kunnen we toch gewoon ook een oproep plaatsen met het uur en de plaats en we zien wel wie wil komen … of zou dat niet te riskeren zijn???

  groetjes
  Marlies en Ron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.