Donderdag, 7 Augustus 2008

Gisteren hebben we een prima zomerdag gehad, en de camera richting vallei heb ik in de namiddag een tijdje lang uitgezet, omdat onze vakantie gasten daar heerlijk lagen te zonnen.

Ikzelf heb in de latere namiddag een beetje gewerkt aan een eerste traptrede, om daar de voegen tussen de boordstenen te repareren. Voor alle zekerheid is die trede nu afgedekt met een afdekzeil om te voorkomen dat de voegen door eventuele stortbuien uitgewassen worden zolang de voegen nog niet volledig uitgehard zijn.


Het weer in Wirtzfeld deze ochtend

De ochtend in Wirtzfeld begint alvast mooi en droog, maar er zijn in het Westen al eerste onweders, en die dreigen dus ook door te dringen in het Oosten van het land.

Onze minister president van de Duitstalige Gemeenschap in België, de heer Karl-Heinz Lambertz, was gisteren te gast in het praatprogramma Zomer 2008 dat vanuit Oostende op TV één werd uitgestraald. En dit mede naar aanleiding van het feit dat hij samen met twee waalse politici door de koning de opdracht kreeg om te proberen een compromis te realiseren tussen Noord en Zuid België in de kwestie rondom de toekomstige staatshervorming.
Tijdens het tv programma wijst hij zich goed in het Nederlands verstaanbaar te maken en heeft nogal wat reklame kunnen maken voor onze streek door te wijzen op enkele typische bijzonderheden van Oost Belgie.

Donderdag verwachten we vooral in de voormiddag stevige buien, soms met onweer. Op bepaalde plaatsen kan er opnieuw overvloedige neerslag vallen. Tijdens onweer is er steeds gevaar voor rukwinden. In de namiddag wordt het globaal genomen minder nat maar lokale fikse (onweers)buien zijn toch nog steeds mogelijk.

Geplaatst in Zomer 2008.

4 reacties

 1. Hubert,
  Hebben wij het programma op Eén toch gemist zeker. Onze hond, Mambo, was er gisteren op uit getrokken, net op dat moment.
  Met 4 zijn we aan ’t zoeken geweest, heel de buurt afgegaan … met de auto verder, roepen en toeten afin niks gekort.
  Ron was ten einde raad en ging voor de derde keer achter ons op de wei de hoven af en toen hoorde hij een hondje met zijn oren flapperen … hij riep en onze Mambo piepte, sjirpen … hahaha!
  In plaats van eens te blaffen als we hem roepen … neen …
  Afin, hij was terecht … anders hadden we hem voor de tweede maal mogen gaan afhalen in ’t Tierheim van Schoppen, hahaha!
  Gisteren hebben we overdag een mooie, zware (voor mij althans toch) fietstocht gemaakt.
  Vertrokken aan het natuurcentrum van de Botrange binnendoor naar Sourbrodt, Ovifat, Longfaye, en terug naar het natuurcentrum. In totaal een 35 km. Vanuit de vallei van de Bayehon naar Longfaye ben ik moeten afstappen … dat was te steil en mijn trackingfiets is niet uitgerust met de verzetjes van een MTB.
  Maar oefening baart kunst … en trainen is de beste manier om het te kunnen. Dus ik geef niet op … ’t is veel te goed voor mijn gezondheid!
  Vandaag zal ’t rustdag worden en mss morgen in de regen … hahaha!!!
  groetjes
  Marlies en Ron

  Tja, als je niet op het oude spoorbaan traject van RAVEL blijft dat slechts 3.5% stijgingen kent, dan moet je inderdaad steilere hellingen pakken… Daaraan ziet men dat men oud(er) wordt.

 2. Hallo Hubert

  Hier in de Haven zijn de eerste buien ( hevige regenval met bliksem en donderslag ) tussen 08:00 en 09:00 voorbijgetrokken.
  Onder een Noordelijke wind (2 tot 3 Bft) , is het ineens een pak frisser.
  Nu de “hondsdagen” (tot 18/08/) bijna voorbij zijn en met die noordelijke circulatie, dienen we geen airco meer te gaan bestellen.
  Voor de werkenden en de velocyclisten onder ons (haha) is deze verkoeling welgekomen.
  Jos

  Jos, Ik begrijp hieruit dat jij ook (weer) aan het werk bent?

 3. Hallo Hubert en ook Marlies, die in konkurentie gaat treden met mijn fietsexploten als ik zo lezen kan. Ik heb met radioverbinding gemaakt met vrienden-radioamateurs uit het Leuvense, die in verlof zijn in Zuid-Frankrijk. Zij vertoeven in Quinson aan het Lac Saint Croix. Daar was het slechts 24 gr daarnet en hier wees de termometer 26 gr aan. Een andere amateur die in Joyeuse zit in de Ardeche zei daarnet dat het er slechts 22 gr is op dit ogenblik.
  Groeten uit Landen,
  Christiane en Fons.

 4. Hubert
  Ik laat me dat toch nog niet zeggen dat het aan ’t ouder worden ligt, zalle! hahaha!!!
  Ik ben gewoon niet getraind, eh, Fons???
  Dat komt nog dat ik vanuit de Bayehon de steile berg opkan, wacht maar … hahaha!!!

  In Mol, Jos, heeft het nog altijd niet geregend, volgens de dochter op de chat.
  Afin … hier genieten wij nog steeds van het zonnetje en het goeie weer …
  Aan alle mensen die nog verlof hebben, geniet er van!!!

  groetjes
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.