Vrijdag, 8 Augustus 2008

We schijnen in Wirtzfeld dit keer weer eens geluk ghad te hebben. De zware onweersbuien die gisteren paraktisch de hele dag in het Westen zijn voorbijgeraasd, waren bij ons in feite niet meer dan een kleine regenbui kort na de middag, en dan pas ’s avonds opnieuw af en toe een bui en een enkele donderslag. Wel is er een korte maar heftige windstoot geweest, (dode) takken van wel anderhalve meter lang (van de bomen aan de overkant van de straat) zijn bij ons in de tuin en in de inrit beland, maar gelukkig niet op de daar geparkeerde auto’s.

Ik heb dan gisterenavond wel niet met voegspecie kunnen werken, maar heb toch weer een gedeelte van de voegen kunnen “uitkrabben” tussen de boordstenen van onze trap naar de voordeur.


Het werk aan de trap

Op de voorgrond zie je de donkerbruine boordrand van de bovenste trede die ik eerder deze week heb uitgevoegd. Bij de volgende twee treden zijn de voegen uitgekrabd maar nog niet opnieuw ingevoegd. Pas na het invoegen kan ik het niveau van de rode stenen opnieuw goed leggen, want door de kapotte voegen van de boordrand zou het zilverzand onder de rode stenen opnieuw kunnen wegsijpelen en zouden de rode stenen opnieuw verzakken.

Een karweitje dat beslist nog enkele weken gaat duren. Nou ja, een mens moet toch wat te doen hebben…?

Alhoewel, vanaf vandaag beginnen de Olympische Spelen in China, dus is er weer wel elke dag veel te bekijken…


Het weer in Wirtzfeld deze ochtend

Vandaag blijft het wisselvallig met buien en kans op onweer. Tussen de buien door krijgen we echter opklaringen. In de loop van de namiddag of naar de avond toe wordt het droger in de kuststreek. Maxima van 17 tot 19 graden in de Ardennen, van 19 tot 21 graden elders.

Geplaatst in Zomer 2008.

Eén reactie

 1. Hubert,
  dit heb ik nog niet verteld:
  Onze buurjongen hier, Christoph Eyre-Walker is voor de Duitstalige gemeenschap als jongere mee op Olympische missie of hoe moet ik dat noemen.
  Daarnet was er een bericht op het nieuws van BRF 2 over hen. Ze nemen als toeschouwer deel aan de openingsceremonie en normaal zouden ze ondergebracht worden in een school, maar door omstandigheden zitten ze nu toch op hotel, wat beter is.
  Ze amuseren zich goed, maar Christopher vertelde aan zijn ouders dat hij niet zot is van het eten en dat ze al een ‘Carrefour’ (lees goed, idd) en ‘Mc Donalds’ (is niet abnormaal) gevonden hebben.
  Dit was zowat het nieuws uit onze regio, hahaha!
  groetjes
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.