Zondag, 10 Augustus 2008

Gisteren is het de hele dag droog gebleven in hoog belgie. Ik heb dan ook veel voegen uit de traptreden kunnen uithakken, maar ben nog niet begonnen om ze opnieuw in te voegen met specie, daarvoor is het weer dan toch een beetje te onzeker.

Vandaag is het wisselvallig en dikwijls zwaarbewolkt met regen of buien. ’s Namiddags wordt het in het westen overwegend droog met opklaringen. De maxima variëren van 18 tot 23 graden. De zuidwestenwind waait in het binnenland matig, aan de kust vrij krachtig tot soms krachtig, met rukwinden tot 60 km/u.

De “vallende sterren” waarover Fank in dit filmpje spreekt zijn tot 15 Augustus goed zichtbaar in Noordelijke of Oostelijke richting, na middernacht, maar natuurlijk bij heldere sterrenhemel.

Geplaatst in Zomer 2008.

Eén reactie

  1. Hubert,
    Heeft u al geprobeerd de voegen er uit te slijpen met een kleine haakse slijper met een diamant schijfje. Volgens mij is het risico erg groot dat er door het hakken stukjes afbreken van de steen. Met een haakse slijper is dat veel minder. Dit heeft echter weer tot nadeel dat het veel meer stoft. Maar met de wind van de komende dagen….. Misschien is het een goede gelegenheid. Succes

    Neen, uitslijpen is niet nodig, de voegen zijn zo rot, dat deze zonder grote inspanning eruit gekapt kunnen worden. Er is een duidelijk verschil te zien tussen de originele metselspecie die de stenen bij elkaar houdt in het midden van elke steen, en de omringende voegspecie die dus soms gewoon eruit gekrabd kan worden, zo slecht is de bindingskwaliteit van de voegspecie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.