Zaterdag, 23 Augustus 2008

Ook gisteren heeft de bouwaannemer (Firma Melchior uit Wirtzfeld) verder gewerkt aan het invoegen van de borduurstenen van onze trap.

Tegen de middag zagen we dan op www.buienradar.nl dat er een vrij stevig regenfront op ons zou afkomen. Er werden dan snel enkele balken gehaald en een groot stuk afdekplastic, en het werkgebied werd zodoende zoveel mogelijk tegen de regen afgeschermd.

Wat al direkt een reactie van Jos uit Antwerpen opleverde die dacht dat er bij ons scouts kwamen logeren…

Dat de maatregel met het afdekzeil niet voor niets was, bleek al snel toen het regenfront boven ons de sluizen opende: er is dan ook gisterennamiddag een goede 25 liter water gevallen, in de afgelopen 24 uur bijna 29 liter per m2.
En de bouwaannemer heeft het werk dan gisterenavond nog kunnen beëindigen. Nu moet het plastic nog enkele dagen blijven liggen, zodat de voegen kunnen uitdrogen zonder dat ze door de nieuwe regen uitgespoeld worden.

En vanaf vandaag wordt het weer opnieuw beter, volgende week verwachten we zelfs een paar dagen zomerweer!

Na het optrekken van de ochtendnevel wordt het gedeeltelijk tot af en toe zwaarbewolkt. We verwachten af en toe buien, mogelijk zelfs een plaatselijke donderslag. In het zuidwesten blijft het wellicht droger. In de loop van de namiddag wordt het geleidelijk droog vanaf de kust en komen er opklaringen. Maxima van 15 tot 20 graden. Deze avond en nacht is het overal droog. Het wordt lichtbewolkt tot helder met kans op vorming van nevel of mist. Op het einde van de nacht bereiken hoge wolkenvelden het westen van het land. Minima tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden aan zee.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.