Zondag, 24 Augustus 2008

De dag begint vrij grijs in Hoog Belgie, maar dat heeft er vooral mee te maken dat de grond nog tamelijk nat is van de regen de afgelopen dagen, en er bijna geen wind is. En de vooruitzichten zijn dat het weer inderdaad aan het veranderen is en wij eindelijk nog eens wat meer zon zullen gaan zien.

Misschien nog niet vandaag, maar voor de komende week zijn de voorspellingen erg positief!

Vandaag toch eens wat later opgestaan, we waren gisteren naar een verjaardagsfeestje: Mies wilde haar Rudy met zijn verjaardag verrassen, en zodoende zijn Brigitte en ik en Johan en Miche, en Marlies en Ron, en Fons en Christiane en Ria en Patrick komen opdagen bij Eddy en Marleen in Hotel International in Büllingen: waar Rudy door zijn Mies niets vermoedend was heengeloodst. Verrassing was dus goed gelukt!
En omdat het al van Mei verleden jaar was dat de meesten elkaar daar op die eerste bijeenkomst van lezers van de Wirtzfeld Website gezien hadden, was er dus heel wat bij te kletsen. Zodoende werd het al snel na middernacht voordat de eersten opstapten… Een erg gezellige avond.
Zodoende dus iets later opgestaan deze ochtend.

Buiten aan de trap naar de voordeur staat nog altijd onze plastic tent over de fris ingevoegde voegen tussen de borduurstenen van de traptreden. Die plastic zal ik pas morgen weghalen, omdat er toch nog gerekend wordt met enkele buien voor vanavond.

Ik heb gisteren ochtend de borduurstenen nog eens stuk voor stuk afgewassen met een spons om zoveel mogelijk de overtollige cementsporen van het invoegen te verwijderen. Toch vrees ik dat ik er nog eens met een speciale chemische cementreiniger over heen zal moeten gaan.

Maar het resultaat is in ieder geval goed geworden, je ziet dat er vakmensen aan het werk waren (ik had dat zelf niet zo in orde kunnen krijgen): de stenen zitten nu allemaal weer kompleet vast en de uitgebroken stukken zijn allemaal gerepareerd. Zodat men terug veilig de trap op en af kan lopen.

Wel zal ik op enkele treden de rode bakstenen nog eens kompleet opnieuw moeten nivelleren, maar dat kan dus nu zonder problemen omdat de ondergrond niet meer kan wegsijpelen tussen de kapotte voegen. Dat is dus een werkje dat ikzelf stukje bij beetje kan uitvoeren, als ik daar dan weer eens tijd voor vind.

Vandaag wordt eerst de afsluitings ceremonie van de Olympische Spelen gekeken, en natuurlijk de Formule 1 in Spanje.

Het weerbericht volgens KMI/VRT:
Vooral over het oosten van het land nog zijn eerst nog opklaringen mogelijk. De bewolking neemt echter steeds verder toe vanaf het westen en uiteindelijk mondt dit uit in wat regen. We verwachten geen grote hoeveelheden en in het oosten van het land kan het een tijdlang duren alvorens de eerste druppels vallen. De maxima schommelen rond 19 graden. Vannacht veelal grijs en eerst nog wat lichte regen, vooral in het oosten. De regen verdwijnt wel geleidelijk aan naar Duitsland en later kunnen er vooral in het westen enkele opklaringen verschijnen. Minima rond 12 graden.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.