2 manen morgen nacht?

Ik kreeg een berichtje binnen over het fenomeen Mars dat op 27 Augustus om half één ’s nachts zal plaats vinden.

Kijk dus morgennacht rond die tijd naar de hemel, want dan is de planeet Mars zich als helderste ster aan het firmament te zien. Als het niet bewolkt is uiteraard!

Mars zal dan ook zo groot zijn als de volle maan!

Mars is dan op een afstand van 34.65 miljoen mijl van de aarde verwijderd. Met het blote ook ziet het er dan uit of de aarde twee manen heeft! De volgende keer dat een dergelijk fenomeen te zien zal zijn is in het jaar 2287, maar tegen die tijd zitten we waarschijnlijk allemaal al zelf op Mars omdat we deze aarde naar de knoppen helpen…

Door een beetje verder te kijken op het internet vond ik volgende bericht dat claimt dat dit fenomeen NIET WAAR zou zijn:

hier klikken voor de andere versie

Ik was er dus bijna ingetrapt!

Geplaatst in Zomer 2008.

2 reacties

  1. Oef,
    ‘k dacht dat ik nog snel wat goede daden zou moeten plegen (al tracht ik dat elke dag te doen, door te gaan werken, mijn loon of wat er van overblijft na aftrok van de 15 % RSZ + de 36 % voorheffing + de 21 % BTW thuis af te geven. Want als je alles rekent, dan gaat vadertje staat zo maar even met 58 % ja ja acht en vijftig ten honderd van ons loon grote sier maken…………………..)) voordat de dag des oordeels er aan kwam.

    Jos

  2. De Chinese overheid heeft acht vliegtuigen en 241 vuurpijlen met chemische stoffen ingezet om de donkere wolken boven Peking te verdrijven tijdens de slotceremonie van de olympische spelen van zondag. Dat zegt het persagentschap New China.

    “We hebben ervoor gekozen voor vliegtuigen om een groot gebied snel helder te krijgen. De vuurpijlen dienden om het regenweer tegen te gaan”, verklaarde Zhang Qiang van de Chinese weerkundige dienst.

    Bij de openingsceremonie op 8 augustus werden er ook al 1.000 pijlen de lucht in geschoten om onweders te voorkomen. Het was de grootste weerkundige onderneming ooit op Chinees grondgebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.