Dinsdag, 26 Augustus 2008

Ik heb gisteren de plastic afdekking van de trap naar de voordeur weggehaald en de “tent-stellage” opgeruimd, zodat de mensen niet meer aan de garage maar aan de voordeur kunnen binnenkomen.

Het plastic heeft de kapriolen van afgelopen week zonder scheuren overleefd en ik heb het eerst breeduit op het grasveld neergelegd om af te laten spoelen door de regen cq te laten drogen in de zon (die bij ons echter pas laat op de dag een beetje er doorkwam). Op deze manier kon het ’s avonds gemakkelijk opgevouwen worden.

De trap zelf heb ik nog eens met stromend water en een bezem afgeschrobd om de laatste sporen van het invoegen te verwijderen.

Goed te zien is dat nu alle voegen tussen de bruine borduurstenen weer terug in orde zijn.

Maar daar waar de bruine stenen al iets zijn opgedroogd zie je duidelijk dat ze toch nog een wit cementlaagje tonen, ondanks mijn schrobben van afgelopen zaterdag.

Ik denk dus dat ik maar beter nog eens met een chemische cementreiniger er over heen zal gaan, maar wel pas nadat de voegen goed uitgedroogd zijn.

Ik kan dus nog even uitpuffen!

Ook de trap bij ons vakantie appartement heeft nieuwe voegen gekregen. Maar ook hier zal ik op enkele traptreden de rode stenen opnieuw moeten egaliseren omdat die plaatselijk licht verzakt zijn.

Er is dus nog werk aan de winkel!

Vandaag start de dag vrijwel overal zwaarbewolkt en grijs. In de loop van de dag kan de zon door het wolkendek breken en in de namiddag verschijnen er vooral in het westen van het land enkele opklaringen. Elders kan de bewolking hardnekkig blijven.

De wind waait matig en in de Ardennen vaak ook zwak uit zuidwest tot west. De maxima liggen tussen 19 graden op de Ardense Hoogten en plaatselijk 22 graden in Vlaanderen.

Vanavond en vannacht trekken er tijde- lijk enkele opklaringen voorbij alvo- rens de lage bewolking opnieuw de bovenhand krijgt. Het blijft droog.

Geplaatst in Zomer 2008.

Eén reactie

 1. Hubert,
  Morgen vertrek ik per scooter richting de ardennen.
  Mijn uiteindelijke doel is Luxemburg maar mocht ik zo ver niet raken is het ook geen punt.
  Mijn geplande route loopt via Welkenraedt-Eupen-Botrange-Sourbrodt-Robertville verder naar het zuiden.
  Ik heb besloten morgen te vertrekken vanwege de meest positieve
  weersvooruitzichten tot nu toe in mijn huidige vakantie.
  Vond het leuk om dit even hier te laten weten.
  M.v.g. Roy.

  Dan wens ik je veel plezier, want deze week is inderdaad een van de betere weken met regelmatig bree opklaringen, zon en geen regen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.