Vrijdag, 29 Augustus 2008

Jaja, het ene moment is het Oudejaarsavond, en dan is het opeens al bijna begin September ! Jongens (en meisjes), wat vliegt de tijd!

Vanochtend begint alvast de dag met regen, dus die zomerse periode komt er nog altijd niet aan. Ook gisteren was het niet al te best: de hele dag zwaar bewolkt, maar het was wel droog. Zodoende kon ik aan een van de traptreden werken die behoorlijk verzakt is in de loop der tijd:

De restauratie van de treden kan nu immers gebeuren, omdat de donkerbruine borduurstenen nu weer komplete voegen hebben en het zilverzand tussen de voegen niet meer kan wegsijpelen.

Ik ben begonnen om de trede eerst te fotograferen om het patroon achteraf terug te kunnen leggen, vervolgens de kleinere stukjes steen (die een soort mozaiek in het patroon vormen) bijzijde te leggen, en daarna heb ik alle andere stenen uit de treden weggehaald.

Voordat die (rode) bakstenen terugkomen in de trede worden die eerst stuk voor stuk afgewassen in een emmer water om de onkruidrestjes weg te halen die in de afgelopen twintig jaar tussen de voegen aan de stenen zijn vastgegroeid.

Vervolgens heb ik de onderlaag die uit rijnzand en zilverzand bestond, enkele centimeters diep weggehaald, om vervolgens hierop dunkorrelige lavakies uit te strijken.

Dat uitstrijken gebeurt met enkele hulplijsten om het niveau voor te bereiden omdat er een natuurlijk verloop voor het afvoeren van het regenwater moet komen.

Ook al zien de foto’s eruit alsof het allemaal erg snel gaat, het is een secuur werkje dat ook nog vandaag wel enkele uren in beslag zal nemen voordat deze trede opnieuw klaar is. En er zijn nog meer tredes in deze trap naar de voordeur.

Ik ben dus nog even bezig.

Prettig weekend!

Vandaag is het eerst overal grijs. In de loop van de namiddag of avond komen er geleidelijk opklaringen.

De maxima liggen tussen 19 en 23 graden. De wind waait zwak en aan zee soms matig uit zuidwest tot west, later draaiend naar noord tot noordoost.

Vanavond en vannacht worden de opklaringen overal breder. Het kan dan ook nevelig worden. De minima liggen tussen 11 en 15 graden. De wind is zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Geplaatst in Zomer 2008.

2 reacties

 1. Hallo Hubert en Brigitte en andere webbloglezers,
  Eindelijk heb ik deze week tijd gevonden om het blog te bekijken! Terug aan ’t werk en daardoor minder tijd …
  Er werden leuke reacties over het appertement geplaatst, maar ik had echt niet anders verwacht!
  Het appartement is super de luxe en de omgeving is prachtig … alleen mocht het weer deze zomer weer wat beter …
  En de trappen … veel werk!
  Ja als men de cement niet direct van de steentjes kan vegen droogt het eraan of in he … Ikzelf heb ooit 2 huizen helpen verbouwen waar nieuwe vloer gelegd werd en wij moesten dat direct goed poetsen.
  Huizen,
  Maandag zijn we nog een fietstochtje gaan maken (in Butgenbach aan Hotel International vertrokken) en zijn we achter uw huis gepasseerd en beneden aan het meer links op gereden … pfff … dat was effe afstappen. We kwamen daar in het domein van een koppel havikken terecht en dat lieten ze ons wel zeer duidelijk horen … Vanuit jullie salon moet dat ergens recht voor jullie huis zijn (dacht ik als ik mij goed kon oriënteren).
  Mooi … gewoon prachtig … en op de fiets is het echt genieten!
  Bij Marleen en Eddy hebben we dan weer lekker gegeten en Johan en Miche passeerden er juist, keken binnen maar of ze gezien hadden dat wij daar zaten in onze pakjes … weet ik zo niet, hahaha! (’t was rond een uur of 17.30)
  Onze verhaaltjes kunnen nagelezen worden op mijn blog: http://atzerath.spaces.live.com. Het vrouwelijk model is geen zicht (michelinbandjes, hahaha!) maar toch hoop ik dat fietsen me helpt met mijn conditie en gewicht … dus hoop doet leven. Vroeger wandelden we veel, maar het calorieverbruik bij fietsen is heel wat hoger …
  Afin hier is ’t weer zwaar bewolkt … en elk weekend geven de weermannen mooi weer uit … Ik heb er nog niet veel van gemerkt …
  Het najaar zal wel schitterend zijn zeker … dat zullen veel mensen met mij hopen, denk ik!
  heel veel groetjes nog
  en een prettig weekend voor iedereen,
  Marlies en Ron

 2. Hallo Hubert,

  Vandaag worden de opnames van Fata Morgana gemaakt in Kortrijk, onze buurgemeente.
  Ook wij zullen in gala-pak het jubileumlied, samen met 10.000 anderen (hopelijk!), meezingen.
  Duimen dus voor die ster!!!

  Luc en Nicole uit Harelbeke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.