Zaterdag, 30 Augustus 2008

Terwijl ze aan de kust aan het bakkeleien zijn of het weerbericht van de VRT wel goed genoeg is om de toeristen naar het strand te lokken, kunnen we alleszins in Hoog Belgie tevreden zijn: zowel met het aantal toeristen alsook met het weer. Tenminste dit weekend dan toch!

Vandaag, morgen en Maandag wordt het prima weer in de Oostkantons, want de regenzone met plaatselijk onweders die morgennamiddag over Belgie trekt, komt bij ons pas ’s avonds of ’s nachts over.

Dus 3 dagen genieten van (eindelijk) een beetje echt zomerweer.

Misschien eens lekker grillen buiten in de tuin ? Maar ja, er ligt voor mij nog een en ander werkje te wachten, dus of dat lukt…?

Gisteren heb ik in ieder geval goed kunnen opschieten bij het neerleggen van de bestratings bakstenen van de vierde traptrede voor onze voordeur:

Ik moest het oude patroon van de stenen exact volgen, want er zitten een aantal stenen bij die op maat gesneden zijn (20 jaar geleden) en die moeten dus ook op hun eigen plaats terug komen.

Waardoor de buitenste voegen een beetje breder werden, want de hele (donkerbruine) borduurkant is in zijn totaliteit een beetje breder geworden door het wegzakken in de loop der tijd.

Elke baksteen moest eerst afgewassen worden, een vervelend werkje dat langzamerhand ook de vingertoppen van mijn vingers deed afslijten. Waardoor ik bij de laatste stenen dan toch maar een rubber handschoen heb aangetrokken. Wie niet horen wil, die moet voelen!

Tussendoor regelmatig verpozen met een koffietje of zoals hier met het obligatorische middag ijsje.

Ik rook immers niet meer, dus dan mag het een ijsje extra zijn… En de extra kilo’s zal ik er maar van afzweten met al dat gewerk.

Al zeg ik het zelf, het resultaat van mijn noeste arbeid mag gezien worden.

Maar goed, dit is pas de eerste trede die in zijn totaliteit nieuw gelegd is, dus er is nog meer werk te doen. De volgende treden zijn iets kleiner, dus dat moet lukken om vandaag een of twee van die treden opnieuw gelegd te krijgen.

Vandaag krijgen we in het ganse land prachtig zomerweer met volop zon. In de loop van de dag kunnen zich eventueel enkele mooi weerwolkjes vormen.

Het wordt warm met maxima die uitkomen tussen 23 graden op de Hoge Venen en 28 graden in de Kempen. De wind waait aanvankelijk zwak en later matig uit oostzuidoost.

Vanavond en vannacht wordt het helder tot licht bewolkt. In de loop van de nacht drijven er meer en meer hoge sluierwolken het land binnen. De minima liggen tussen 11 en 16 graden. De wind waait meestal zwak uit oost tot zuidoost.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.