Donderdag, 4 September 2008

Gsiteren was heel ander weer, al vroeg in de ochtend begon het te zachtjes te regenen, en het heeft bijna de hele dag geduurd. Toch bijna 5 liter. Geen werkjes buiten gedaan, dus.

Behalve dan, na de regen, even het zilverzand nog eens goed in de voegen tussen de stenen van de traptreden ingeveegd.

Ondertussen beginnen alle vakantie verblijven en hotels in onze streek nu vol te lopen. Het drukste weekend wat betreft overnachtingen breekt aan, er is dit weekend namelijk de Formule F1 Grand Prix van Spa Francorchamps, en dat betekent dat in een cirkel van 80 km zowat alle hotels, pensions, vakantiewoningen en campings vol zitten met F1 fans.

Ook in ons Wirtzfeld Valley vakantie appartement hebben zich fans uit Frankrijk aangemeld. In feite hebben die al eind verleden jaar de boeking geplaatst om zeker te zijn van de logies. Het is een vader met zijn twee volwassen zoons die dit weekend voor hun verjaardag schenkt.

Speciaal voor de gelegenheid hebben we de slaap accomodatie moeten veranderen en werd de internet cursusruimte in een extra slaapkamer omgevormd zodat iedereen zijn eigen bed heeft. Maar meer dan 2 personen in onze vakantie woning accepteren we slechts één keer per jaar, tijdens de F1. Voor de rest van het jaar bieden we ons appartement als 2-persoons vakantiewoning aan.

Wat onze gasten vooral aanspreekt is de totale rust die ze hier vinden. Geen luid hotelpersoneel ’s ochtends in de gangen die druk bezig zijn met de schoonmaak, geen huilende kinderen of andere geluidjes van dat koppeltje in de kamer naast je, geen dronken nachtwaaiers die laat binnen komen en met de deuren slaan, geen liften die hun eigen typische geluidjes maken en geen buurman met zwakke blaas die elk uur van de nacht het toilet doorspoelt.

Vandaag komen er wolken en zon. In het noordwesten is er meer bewolking met kans op enkele buien aan de kust. De maxima liggen rond 18 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige, aan de kust soms krachtige wind uit zuid tot zuidwest, met rukwinden van 55 tot 65 km/u.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.