Maandag, 8 September 2008

Spektakel hebben we gisteren genoeg gehad: op de renbaan van Francorchamps was er op het einde van de race een bloedstollend duell. Alleen jammer dat achteraf de zege van Hamilton (nog maar eens) door Ferrari werd betwist waardoor de uitslag nog maar eens werd gecorrigeerd. Dit is niet meer leuk, zou je zeggen. En het werkt averechts, want nu ben ik beslist van plan geen Ferrari te kopen. En Brigitte zegt dat zij dat ook niet zal doen.

Een andere idee op politiek vlak: daar wil de een of andere partij opnieuw de militaire dienstplicht invoeren in Belgie. 4 maanden opleiding of zo. Met als motivatie: opdat er een betere communicatie tussen bevolking en leger ontstaat, nu komen ze alleen maar negatief in het nieuws.

Ik vrees echter dat er twee mogelijke andere redenen zijn: ofwel heeft men onze kinderen of kleinkinderen als kanonnnenvlees nodig in Afghanistan, ofwel gelooft men dat er binnenkort een burgeroorlog in Belgie uitbreekt tussen Vlaanderen en Wallonië.

Maar of Belgie in dat laatste geval nog volle 4 maanden kan wachten, voordat die burgeroorlog er bij ons komt?

Vandaag eerst tijdelijk nog kans op een bui vlak aan zee en in het zuidoosten van het land. Nadien stapelwolken en zonnige perioden. Iets zachter met maxima tussen 17 en 21 graden. De zuidwestenwind blijft overal matig en soms nog vrij krachtig aan zee.

Geplaatst in Zomer 2008.

2 reacties

  1. Hubert, als f1 fan wil ik je toch even corrigeren, de beslissing van de stewards om Lewis een 25 seconden straftijd te geven stond helemaal los van de klacht van ferrari. Over het al dan niet terecht zijn van de sanctie valt te discusiëren, doch was het zeer duidelijk dat Lewis het onsportief speelde en voordeel haalde uit het missen van de chicane. Zouden de rollen nu net omgekeerde gelegen hebben, zou McLaren dan geen klacht durven indienen tegen Ferrari?

    De duitse RTL meldde dat het onderzoek op verzoek van Ferrari was. Ik weet niet op welke zender jij gekeken hebt en wat jij gezien hebt, maar ik persoonlijk vond niet dat Hamilton het onsportief speelde: hij kwam in het gedrang bij de chicane waardoor hij afkortte, maar ging daarna toch maar weer netjes achteruit. De stewards vonden dat “schijnbaar niet ver genoeg” en daarom dus de 25 sekonden straf. Ruikt teveel naar het “spannend willen houden” tot het einde, maar ja, wie ben ik met mijn mening…

  2. Ik kijk altijd op La Deux, maar deze keer was ik in Francorchamps zelf. Heb de beelden wel al herbekeken en vind dat Hamilton niet even netjes opzij ging, maar een geweldig voordeel haalt uit het feit dat hij even de chicane afsneed. Maar het was helemaal niet de bedoeling om hier een eindeloze discussie te starten over het al-dan-niet terecht zijn van deze bestraffing, ik wou eerder net zoals jij even mijn mening kwijt over dit incident. Groetjes daar, en als je dan toch geen Ferrari wil kopen, koop dan een Porche, wat gingen die ook hard zeg daar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.