Dinsdag, 16 September 2008


Wirtzfeld Valley, deze ochtend

Gisteren is het droog en tijdelijk erg zonnig geweest in Hoog Belgie, maar het is wel behoorlijk fris gebleven.

De temperatuur aan het gras was ook vannacht weer bij ons onder 0: -1°C. Maar dat is dus wel een andere temperatuur als onder thermometerhut. Geen weer om zonder pullover naar buiten te gaan, de Oostenwind is erg koud…

Een koude wind waait ook over de beurzen, vooral dan in Wall Street, waar gisteren nog maar eens grote sommen geld in rook opgingen: Lehmann Brothers faillet, Merril Lynch overgenomen door Bank of America, en AIG probeert zijn huid te redden. Hoeplijk heeft dit geen al te grote gevolgen voor de pensioenfondsen in Europa.
Voor de beurskoersen was het gisteren ook niet zo’n goede dag. Veel koersen die omlaag doken, maar gelukkig geen echte paniekverkopen. Alhoewel je je altijd afvragen moet: als ik nu mijn aandelen met verlies verkoop, waarom is er dan die andere die nu die aandelen net wel aankoopt?


Wirtzfeld Valley, deze ochtend

Vandaag na het snelle optrekken van de lokale ochtendnevel krijgen we zonnige perioden maar soms ook wolkenvelden. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 18 graden elders. De wind waait zwak en later soms matig uit oost tot noordoost. De volgende avond en nacht wisselen opklaringen en wolken af. In de loop van de nacht bereiken vrij veel hoge wolkensluiers ons land vanuit het westen. Lokaal is wat nevel mogelijk. De minima variëren van 3 tot 8 graden. De wind wordt zwak uit oost tot noordoost.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.