Interesse voor de iPhone?

Een hele tijd niks verteld over mijn iPhone van Apple, maar ik heb verleden week de nieuwste systeemsoftware via iTunes kunnen downloaden, en stel vast dat er een aantal aanmerkelijke verbeteringen zijn:

– snellere backups naar mijn computer van de data die op mijn iPhone staat
– stabielere verbindingen via de telefoon voor het surfen op internet
– stabielere systeemsoftware, ook indien je erg veel applicaties geïnstalleerd hebt
– en ik kan nu ook screenshots maken…

Vooral dat laatste maakt het natuurlijk leuk (en eenvoudig) om er ook op mijn blog af en toe iets over te vertellen en dan een screenshot mee te leveren… zodat je kunt zien waarover ik spreek.

De iPhone is niet alleen een draagbare telefoon maar dus ook apparaat waarmee je kunt surfen op het internet, emails afroepen, video’s kunt kijken of je kunt hem als MP3 player gebruiken, en doordat je er ondertussen duizenden programma’s bij kunt installeren (gratis of tegen betaling) is het apparaat nog veelzijdiger te gebruiken.

Let wel: ik heb een officiële iPhone, en kan dus niks vertellen over de gehackte versies (jailbreaked versions noemen ze dat) van iPhones die niet aan een bepaalde provider gebonden bent.

In de meeste landen is immers de iPhone alléén te koop in samenhang met een telecom abonnement, maar dergelijke koppelverkoop is in Belgie verboden.

Daarom heb ik in Belgie dus een officiele iPhone die egaal met welke telecom provider gebruikt kan worden.

Informatie over jailbreaking en de diverse hulpprogramma’s en problemen daaromtrent kan ik dus niet vertellen, daarvoor zijn andere website zoals de iPhoneclub.nl die ik natuurlijk hier graag aanbeveel.

Wel zou ik graag van jullie horen of je mijn “alledaagse” iPhonegebruikers info wel wilt lezen op mijn blog, anders verhuis ik met mijn iPhone relaas naar een andere blog…

Dit zijn (voorlopig althans) de programma’s op mijn “telefoon”…

. . .

. . .

Klik de afbeeldingen om in te zoomen

Geplaatst in iPhone, Zomer 2008.

2 reacties

 1. Hubert,

  Uiteraard mag je je iPhone-ervaringen op je blog doorgeven. (Maar ik ben niet echt objectief, ik heb namelijk ook zo’n ding)

  Groetjes,

  Philip Van Landuyt

 2. Hallo Hubert

  Het is en blijft een mooi en veelzijdig “hebbedingetje” dan voor de Apple fans, waaronder ik mezelf ook reken, op het verlanglijstje staat.
  Voor enkele dagen werd de i-Phone echter van onder tot boven met alle mogelijke negatieve troelala’s afgebroken op de NOS of was het de Tros of de VARA.
  Slechte batterij, dure aanschaf, duur abonnement.
  Dat er nog wel wat kan verbeteren zal wel zijn. Dat de batterij “maar” zoveel uren meegaat is niet relevant want als je alle mogelijkheden ineens wil gebruiken, ja dan verbruikt het energie. Duur in gebruik. Ja dat zal wel met alle zak computers zijn die je on-line en wireless wil gebruiken. Als je dan nog in “den vreemde” vergeet je internet faciliteiten af te zetten, ja dan zit je met hoge rekeningen, en dat niet alleen met de i-Phone.
  Had me graag een i-podje (neen geen capotje) cadeau gedaan om wat geprefereerde muziek op te nemen om te beluisteren op het ogenblik dat het lekker leek. Nadat bleek dat ik voor de (echte i-pod) een nieuwe mac diende aan te schaffen (de mijne een G4 1Ghz) bleek niet voldoende ,kwam voor enige weken in Aldi een i-pod lookalike (klein model zonder scherm) 2 Gb voor de schamele EUR 19,00 in de rekken. Dacht daar kan ik niet gefopt voor zijn, dus dadelijk ééntje gaan halen. En wat bleek………………het werkt via mijn Mackse (al staat dit niet in de handleiding of de folder) , daar waar de originele i-pod zo rond de 47 EUR kost. Dus via i-Tunes zo rond de 200 muziekstukken omgezet naar mp3 bestanden en overgzet op de aldi-pod. Volgende week via Aldi i-pod alike met scherm . Maar spijtig ben ik dan hier niet ten landen. Ga de zon en de goede zorgen opzoeken 300 km ten zuiden van Mike.
  Zo tot later, en hopelijk kom ik niet terug met sneeuw zoals in het voorjaar, alhoewel die mag er deze winter nu wel eens voor enkele dagen (week-einden) blijven liggen.
  De goetjes en tot na de 4de oktober

  Jos

  NOS, T-Mobile: Nederland: dus andere condities als in Belgie want koppelverkoop. Al het andere is niet relevant voor een verwoede Mac Gebruiker. Ik heb nu een telefoon die onderweg mijn mac vervangt, en dat vind ik heel praktisch… En een telefoon waarop ondertussen al meer dan 3400 applicaties mogelijk zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.