Donderdag, 18 September 2008

Gisteren is het opnieuw droog gebleven en minder koude wind. Waardoor er dus nog eens buiten gewerkt kon worden.

De laatste treden van de trap naar de voordeur in orde gemaakt en de hele trap nog eens ingewassen met zilverzand en afgespoeld. Waarmee het werk dus klaar en afgerond moet zijn.


Onze trap


Onze trap

En ik heb ook nog een “mini-trapje” gemaakt om gemakkelijker via het grasveld naar de achterkant van de tuin te komen vanuit de inrit. Dat is wel geen definitieve oplossing, (zoiets moet gemetseld en betonneerd worden wil het jaren blijven liggen), maar dit trapje is voor de eerste tijd in ieder geval stabiel genoeg.


Mini trapje

Op naar het volgende werkje: het tuinhuisje moet opgeruimd worden, want daar is het weer een zootje: alle gebruikte gereedschappen liggen her en der op de grond in plaats van mooi opgeruimd in de diverse Allibert boxen.
In de houtopslag moeten nog enkele spleten onder de golfplaten afgedicht worden tegen stuifsneeuw (jaja, de winter komt beslist).
Takken aan struiken en vooral van de bomen in onze tuin moeten danig bijgesnoeid worden en kleingehakseld.
En als dat allemaal klaar is zal het wel al weer tijd zijn voor nog maar eens grasmaaien. Volgens eerdere blogs heb ik altijd rond midden Oktober voor de laatste keer het gras gemaaid, dus dat zijn nog één à twee keer dat het nodig zal zijn.

Overigens, ik voel het aan mijn tenen: het wordt een mooie nazomer in Oktober! En daarna worden we geconfronteerd met behoorlijk wat sneeuw in de winter… Om alle trends in de war te schoppen. Wedden?

Vandaag wordt het zonnig met eerst lokale wolken. De maxima variëren van 14 graden in Hoog-België tot lokaal 18 graden in de Kempen. Er waait een zwakke en later matige en aan zee meestal matige wind uit (noord)oost.

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.