Vrijdag, 19 September 2008


Het weer in Wirtzfeld, deze ochtend

Met het mooie en droge weer heb ik gisteren goed in de tuin kunnen opschieten: we hebben de takken van onze Japanse Kers (naast de terrasdeur van de waskkeuken) ingekort.

De takken hingen te veel voor het venster van de waskeuken, waardoor er daar te weinig licht binnenviel.

Met de elektrische kettingzaag eerst de grote takken weggezaagd, daarna de takken naar het tuinhuisje gesleept en daar de kleinere takken ervan afgehaald en in de hakselaar klein gehakseld, zodat het als mulch in de tuin gebruikt kan worden.


De poes van de buren gebruikte die boom schijnbaar om bij ons op het dak te klimmen, want we hebben ze twee keer gisteren op het dak zien lopen, en daarna kwam ze via een overhangende tak van de japanse kers terug naar beneden.

Ik heb maar niet tegen haar gemopperd, want ze vangt elke dag een paar muizen en af en toe een mol, dus ik blijf maar liever te vriend met de poes van de buurvrouw.

Nu met de ingekorte takken zal ze het een stuk moeilijker hebben om nog op het dak te klimmen.


De japanse kers ziet er nu wel een beetje asymetrisch uit, maar dat zien wij vanaf ons terras niet, alleen vanaf de straat is dat te zien. Maar nu valt weer meer licht in het venster van de waskeuken. Bovendien groeien die takken volgend jaar weer snel na, dus zo erg is dat niet.

De berken bij de buren beginnen al flink hun bladeren te verliezen, maar “onze beuk” is nog vol in het groen. We zullen dus weer beginnen die een beetje op de voet te volgen, de herfst komt er nu met rappe schreden aan…


Onze beuk is nog groen…

Plaatselijk wat nevel of een mistbank. Eerst nog zonnig, maar er trekken tijdelijk hoge, en daarna vooral middelhoge wolkenvelden vanaf de kust over het land met tussendoor wat opklaringen. In de loop van de namiddag wordt het opnieuw geleidelijk zonniger uit het westen.

Maxima van 13 tot 17 graden. Zwakke tot matige wind uit noordoost tot noordnoordoost.

Volgende nacht is het helder of lichtbewolkt en kan er opnieuw nevel of een plaatselijke mistbank gevormd worden. De minima liggen tussen 0 en 7 graden. De wind wordt zwak uit

Geplaatst in Zomer 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.