Dinsdag, 23 September 2008: Herfst


Wirtzfeld deze ochtend

Vandaag (eigenlijk gisterenavond al rond 18.00 uur) begint de astronomische Herfst. En het weer houdt daar dit keer danig rekening mee: vandaag wordt een echte herfstdag: nevel, motregen, weinig zon en frisse temperaturen.

Maar vanaf morgen zou dat alweer beter moeten worden, en volgens de laatste berichten zou er een nazomertje aankomen tijdens het weekend. Voor snelle beslissers dus misschien ideaal weer voor een weekendje Ardennen in ons Wirtzfeld Valley vakantie appartement? Dan nu nog snel reserveren: klik hier


Onze beuk (2)

En misschien komt de winter dan dit jaar ook op tijd? Wie weet…

Vandaag hangt er veel bewolking waaruit soms wat regen of enkele buien kunnen vallen, vooral over het noordwesten van het land. Het wordt fris en nevelig met maxima tussen 10 graden op de Ardense hoogten en 15 graden aan zee. De wind waait uit noord tot noordoost, zwak tot soms matig in het binnenland en matig tot soms vrij krachtig aan zee met daar pieken tot zo’n 50 km/h. Vanavond en volgende nacht blijft het nevelig met veel bewolking en nog steeds wat regen of enkele buien. De minima schommelen tussen 7 op de Ardense hoogten en 12 graden aan zee.

Geplaatst in Herfst 2008.

2 reacties

 1. Hallo Hubert;
  We hebben het weekend weer doorgebracht in de Oostkantons. Want ons opvalt is dat alle bomen beginnen te kleuren behalve de beuken … echt … die houden het langer vol! hahaha!
  Je weet dat ik aan ’t fietsen ben in de regio en zaterdag vroegen de buren ons of we mee gingen MTB in Eupen, een organisaties van de kiwanies daar en het leger, denk ik!
  Men kon kiezen hoeveel km men reed … 15 – weinig techniek – 25 – een beetje techniek – 35, 45 en 60 km.
  Ik koos voor de 25 km, oke so far so good!
  Man – ja mee georganiseerd door ’t leger – hahaha – ikke al direct met een steile helling naar beneden door een bospaadje, dat beneden pardoes op een straat uitkwam … dan direct links terug steil naar boven – en altijd bijna door bospaadjes, met wortels, keien, sommige stukken zelfs nog slijkerig … tot aan het eerste rustpunt zijn we goed meegedobberd en toen zei Ron: ‘Marlies vanaf nu volgen we het parcours van de 15 km, dit is nog te gevaarlijk voor ons!’
  Spijt en geen spijt – ik vond het heel leuk door die bospaadjes – maar ’t was nog wel een erg zwaar parcours voor mij – zoveel kilometers ben ik toch nog niet getraind!
  Daarna was het uitgestippelde pad over bredere paden door bos en wei … Als we toekwamen had ik in totaal 20 km gefietst en had ik 2 uur gereden … dus een gemiddelde van 10 km per uur … hahaha!
  Maar Hubert … goed voor de lijn, he … ik had 1400 calorieën verbruikt!
  Ron is geen held op de fiets … hij gaat heel goed berg op en laat iedereen altijd achter zich, en wacht boven op de top op me … maar berg af … ja ja dan ben ik de held! Ik heb het al gepresteerd om 68 km per uur te gaan – dat was eens om te testen – want heus dat doe ik wel niet meer! Dat is echt erg hard … je moest eens vallen he … ’t is een hobby en je zou je dood rijden, bij manier van spreken!
  Dat is het niet waard … Maar dus beneden wacht ik steeds op Ron …
  Anders rijden we onze fietstocht altijd alleen … haha!
  Hier is ’t ook bewolkt en wil het precies maar motregenen … geeft niks rij toch met de fiets naar ’t werk!
  Nog een prettige dag,
  Marlies

  Jullie ook een prettige dag…. en val niet met die fiets!

 2. Jaja Marlies, wees toch maar voorzichtig! Gisteren is een collega van me – sportief genoeg om de dikke 20 km van Essen naar Stabroek te fietsen – van z’n fiets gegooid door een auto die de oprit af kwam. Hij hoopt vandaag het ziekenhuis te mogen verlaten ( alleen lichte hersenschudding ) maar al bij al ben je als fietser toch snel geraakt….
  Vandaag half dagje verlof se en volgend weekend komen we nog s naar de gezonde omgeving. Want wat meldt de GVA? “Inwoners Stabroek sterven het jongst”. Weinig hoopgevend toch? Zondag viert de gemeente z’n 750 jaar bestaan. Zo oud wil ik nu ook niet worden 😉
  Iedereen nog een aangename dag!
  Mies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.