Donderdag, 25 September 2008


Wirtzfeld deze ochtend

Ik moet vandaag weer mijn teennagels laten verzorgen (om te vermijden dat die ingroeien), en later op de dag hebben Jochen en ik nog een meeting bij klanten.

Vandaag blijft het droog met eerst nevel en plaatselijk mist, en een afwisseling van opklaringen en bewolkte perioden.

De maxima schommelen tussen 14 en 18 graden. Er waait een matige noordoostenwind.

Volgende nacht wordt het geleidelijk lichtbewolkt tot helder, met plaatselijk nog vorming van wat nevel, en minima van 4 tot 9 graden. De noordoostenwind waait zwak tot matig.

Geplaatst in Herfst 2008.

2 reacties

 1. Gevonden op een forum… waarschijnlijk een flauwe plezante maar toch leuk om lezen voor de winterliefhebbers.
  En in deze tijden van hoge brandstofprijzen misschien maar hopen dat het niet uitkomt.

  PROGNOSE VOOR DE TOPWINTER 2008/2009

  Komende winter wordt weer een zeer koude en mogelijk de allerkoudste ooit en de kans is aanwezig dat de Koning der winters 1963 naar de kroon wordt gestoken of wordt geevenaard, nooit eerder is dit gebeurt in de afgelopen 45 jaar, ook voor ’63 is dat nog nooit gebeurt sinds het begin van de meetreeksen
  Met name de maanden Dec ’08, Jan en Feb ’09 gaan ver beneden de modus scoren en worden naar (voorlopige) verwachting respectievelijk dik 6, bijna 8.5 en ruim 6.5 graden te koud en opvallend zal zijn dat dit gehele tijdpad zeer (en mogelijk extreem) droog zal verlopen en doet dan ook enigszins denken aan 1963 en 1947.
  Voor het eerst sedert 1996 en 1997 bekomen we waarschijnlijk geen pure ‘Oceaanwinter’, met steeds opvolgende lagen richting West – en Noord-Europa, maar de Noord-Europeesche blokkades zullen eindelijk weer eens vigeren met vergelijkingsjaren als, 1963, 1985/’86/’87 ’96 en ’96/’97.
  Korte tijd veel sneeuw mogelijk in tijdpad 20 dec ’08/ 7 jan ’09 met mogelijk veel sneeuw tot 55cm waneer een depressie uitzakt naar de Baltische staten en het Noord Europeesch hoog retrogreert richting Ysland en Groenland
  Het zal zonder twijfel een extreem zonnige winter worden met verder weinig overlast door ijzel(behalve dan in het genoemde bovenstaande tijdpad van vuil winterweer) en periodieke zeer strenge vorst over dag in het oosten en noordoosten.
  Begin Maart zal trouwens na de forse vorst wel tijdelijk ijzel en verkeersproblemen geven.
  Al met al dus weer een extreem koude winter na 11 jaren grosso modo in het vooruitzicht, waarbij de -30C graden NIET gehaald wordt in Nederland. (toppers tot -28.4/-29.2 zijn mogelijk regionaal).
  Meer info omtrent de aankomende winter later…………
  20/9/08

  tja Koenraad, de wintersport liefhebbers zullen het maar al te graag hopen, maar of het waar zal zijn is natuurlijk een andere zaak…

 2. Hallo Hubert,

  Gezien de goede weersverwachtingen voor morgen, komen wij dus naar Eupen om deel te nemen aan wegrit ingericht door KMILO, militair sportopleidings-centrum. Ik heb gelezen dat Marlies en Ron reeds hebben deelgenomen aan de mountainbike rit, dat is ook straffe toebak daar in de omgeving. Het zouden voor de wegrit “slechts” 110 km. zijn, dus ik zal het fototoestel meedoen om een paar beeldjes te schieten. Misschien ook een klein verslagje, alhoewel ik niet zo een goede schrijver ben!

  Groeten uit Landen,
  Christiane en Fons.

  Morgen wordt inderdaad een mooie dag, het was hier in hoog belgie al vandaag sinds de middag erg mooi weer. Geniet er van en veel plezier. Is beslist een mooie route!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.