Zondag, 5 Oktober 2008

Gisteren was het de hele dag prima weer, en ik heb dan ook het grootste deel van de dag buiten doorgebracht: de inrit moest na de “grondwerken” van afgelopen week eens goed schoongemaakt worden, en ik heb eens gekeken wat ik aan de schuine helling van onze oprit zou kunnen veranderen:


De rode baksteen die als bestrating gebruikt werd, is namelijk erg glad bij vriesweer, en ik overweeg dus om er een strook met grasroosterplaten als “slipvast pad” neer te leggen.


Vooral ook omdat veel van onze vakantiegasten via dat schuine stuk de “afkorting” via de tuin naar het appartement nemen ipv eerst de trap op naar de voordeur en dan weer de trap af richting appartement.


Maar later in de middag begonnen dan de spieren zich toch te melden: het slepen van de betonblokken en de borduurstenen eerder deze week zijn natuurlijk toch een beetje te veel van het goede geweest. Een mens is niets meer gewend! Een heet ligbad was zodoende een prima oplossing.

Gisterenochtend door ook nog enkele foto’s kunnen trekken van (alweer) een oldtimer ralley die door Wirtzfeld voerde:Zo, iedereen een prettige dag gewensdt, al zullen we die waarschijnlijk binnenshuis moeten verbrengen in verband met de storm die met veel regen vandaag over het land jaagt!

Zondag valt er het grootste deel van de dag flink wat regen. De maxima schommelen tussen 9 en 15 graden. De rukwinden kunnen snelheden halen tussen 60 en 80 km/u.

Geplaatst in Herfst 2008.

Eén reactie

 1. Hallo Hubert,

  Wij zijn gisteren met de LIMBURGIA boot van Hasselt naar Antwerpen, langs het Albertkanaal gevaren. Vertrek in Hasselt om 07.00 uur. Dat was dus al vroeg opstaan in Landen! Na 3 maal door een SAS naar een lager niveau te zakken, kwamen we op de hoogte van de haven en hebben dan de hele ronde van de havendokken, ook de droogdokken kunnen rondtoeren. Heel veel geluk hadden we, want er lagen heel wat mastodonten van zeeschepen die gelost of geladen werden. Op de kades was het een bedrijvigheid lijk in een mierennest van af en aanvoerende kranen, die tot 40 conteiners per uur losten. Na het aanmeren hebben we, als echte toeristen, Antwerpen bezocht. Startend met de vogeltjesmarkt, of wat er van overblijft. Heel veel huizen zijn echte krotten en slechts aan enkele wordt een poging tot restoratie gedaan. De Groenmarkt en de Grotemarkt zijn dan weer een voorbeeld van massa-toerisme, waar nauwelijks nog een plaatsje te vinden is op een terrasje, voor onze groep van 65 en 66 jarigen. Om 19.45 uur wachtte ons dan een autobus aan HET STEEN om terug naar Hasselt te vertrekken.Laatste stopplaats was dan het stamcafé alvorens om 00.00 uur naar huis te veertrekken.
  Deze morgen al vroeg opgestaan om tegen beter weten in, toch te hopen op droog weer om het wekelijks fietstochtje te maken, niet dus wegens de regen en de storm.
  Een prettige dag nog aan iedereen gewenst en ik zal mij ook met iets anders moeten bezig houden.
  Groeten uit Landen,
  Fons en Christiane( die ik seffens ga wekken).

  Schijnt dat jullie een toffe dag gehad hebben! Hier stormt het ook al!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.