Maandag, 6 Oktober 2008

Nationale “aktiedag” in Belgie, de vakbonden willen het land zowat lam leggen in hun strijd voor verbetering van de inkomens wegens de sterke stijging van de levenskosten.

En de regering heeft dit weekend een reddingsplan bedacht voor de banken Fortis door een participatie van de franse bank BNP Paribas.

Wat dat nog voor gevolgen heeft voor de kleine aandeelhouers kan niemand precies zeggen, de aandelenkoers van Fortis is voorlopig vandaag geschorst op de beurs, en men gaat ervan uit dat de waarde van de aandelen ergens beneden de 4 € komt te liggen.

Groot verlies voor veel kleine Belgische beleggers die op 13 april 2007 nog dachten dat hun aandelen van Fortis zo’n 34.80 € waard waren… De kleine belegger dus nog maar eens bedrogen door het groot kapitaal.

Dexia kwam versterkt uit dit weekend doordat de Hypo Real Estate bank door de Duitse regering werd gered, maar werd deze ochtend toch al weer flink afgestraft op de beurs.

Vanochtend is het eerst regenachtig ten zuiden van Samber en Maas. Daarna wordt het wisselend bewolkt aan de kust en dikwijls zwaarbewolkt elders. Op een plaatselijke bui na blijft het droog.

De maxima variëren tussen 13 graden in de Hoge Venen en 17 graden in de Kempen. De wind waait meestal zwak uit west tot zuidwest en krimpt naar het zuiden.

Vanavond en vannacht zijn er afwisselend opklaringen en wolkenvelden. Tegen het eind van de nacht gaat het aan de kust opnieuw regenen. De minima schommelen tussen 8 en 12 graden.

Geplaatst in Herfst 2008.

2 reacties

 1. Hallo Hubert

  Ergerlijker dat die , die van “wanten” wisten, met voorkennis van zaken, en het steeds zo goed en meestal met een rollende rrrrrrrrrrrrrr weten te verwoorden in de media wel op tijd de nodige “schikkingen” zullen genomen hebben. Het is evident dat de “beheerders” die het al weken/maanden wisten aankomen, of zouden de Baron XYZ en consoorten hun aandelen zuinig en ten goede van de beleggers , niet tijdig van de hand gedaan hebben.
  Als wij morgen ten gevolge van deze malafiede praktijken (dat ze nu niet afkomen dat het allemaal door die van de VSA komt) onze handel zien failleren gaat Fin de Terme dan ook Busch spelen.
  Spijtig voor weerom de bedrogen beleggers, welke eerst al eens L en H mochten ophoesten.
  Zou wel eens mooi zijn mocht de één of andere Prof. eens een studie zou maken van wie er in al die gefailleerde of door de mand gegane bedrijven een bestuursmandaat had.
  Als wij failleren dan staan we hoofdelijk verantwoordelijk voor de ontstane schulden. Zou mooi zijn dat ze al die feestneuzen ook eens met het bezoek van de deurwaarder mochten wakkerschudden.
  ‘k wed dat het niet zal gebeuren. ’t zou te opvallend worden.

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.