Dinsdag, 7 Oktober 2008

Uit de kranten vanmorgen: Jean-Luc De Haene aan het hoofd van Dexia… Nou ja, als men met dergelijke experts de banken crisis wil bestrijden, dan veel success.

Eerst worden de (ca 800.000 kleine Belgische) aandeelhouders van Fortis door de Belgische regering bestolen, en nu dit…

Sorry, maar ik heb hier geen woorden voor…

Vandaag is het wisselend tot zwaar- bewolkt met plaatselijk kans op een bui, maar toch vaak droog. Het wordt zacht met maxima van 14 à 15 graden in de hoge Ardennen tot 18 of 19 graden elders, bij een matige zuidenwind.

Vanavond en vannacht is het zwaar- bewolkt met wat lichte regen die van west naar oost trekt. Later wordt het uit het westen droger met opklaringen.

In het oosten blijft het zwaarbewolkt en regenachtig in het tweede deel van de nacht. De minima liggen tussen 10 graden in het westen en 13 in de Kempen. De wind waait eerst nog matig uit zuid, later uit west.

Geplaatst in Herfst 2008.

2 reacties

 1. Hallo,
  Deze voormiddag, toen we van Weywertz naar Bütgenbach reden ( we moesten bij de dokter ons prikje tegen de griep halen ) hebben we een prachtige zwerm kraanvogels gezien. Natuurlijk alweer geen fotocamera bij in de wagen. Ze waren net opgestegen uit een weide langs de Warche en hadden nog maar pas, op lage hoogte, hun “V”-formatie aangenomen. Of waren het dan toch sneeuwganzen, Brigitte?
  In elk geval, ik meen dat ze dit jaar vroeg aan hun trek beginnen. Zouden we dan ook een vroege winter krijgen? Wat er nu reeds aan sneeuw ligt in Oostenrijk voorspelt al niets goeds!
  We hopen alvast nog te kunnen genieten van het mooie weekend dat Bodo van Eifelwetter op de BRF voorspelt.
  Groetjes,
  Walter & Ginette

  Hoi Walter, wij waren deze ochtend (rond 8.45 uur) ook bij de “W” in Bütgenbach onze griepprik halen…

 2. Hallo
  Toen we vorige weken in warmere oorden vertoefden (Rode Zee Marsa Alam) viel het ons op dat er reeds zwaluwen aangekomen waren en dat er regelmatig op hoogte V fromaties trekvogels , de kuslijn naar het zuiden volgden. Welke (grote) vogels het waren kon ik als leek niet vaststellen. ’t waren in ieder geval geen mussen haha.
  Ik dacht ook dat dit vroeg was.
  De Irish Roses bloeiden dit jaar makkelijk 3 weken te vroeg, de vogels die hun trek vroeger aanvangen, vorig week eind sneeuw in de Alpen.
  ’t Kunnen aanduidingen zijn dat het een vroege winter wordt.
  En dat met de huidige hoge energieprijzen……
  Jos

  Morgen wordt de mazout weer goedkoper, dan kost ze nog maar 3 cent per liter meer als in April 2008 toen ik mijn mazout heb laten komen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.