Donderdag, 9 Oktober 2008


Het weer in Wirtzfeld deze ochtend

Gisteren was het de hele dag vrij nevelig en af en toe een beetje motregen, eigenlijk géén weer dus om buiten te vertoeven.

Heb ik dan ook maar niet gedaan, en in plaats daarvan regelmatig op TV en internet de “salamie crash” op de beurs gevolgd, zoals Paul d’Hoore van de VRT het noemt: elke dag kelderen de koersen van de beursaandelen verder, en wat de regeringen en nationale banken ook proberen, de paniek blijft en veel mensen hebben in niks meer vertrouwen: niet in de vakbonden, niet in de banken, niet in de regering…

En het lijkt wel of ik niet de enigste ben die zich op dit nieuws concentreert: minder telefoontjes op de zaak, en veel reakties van lezers (die ik echter niet allemaal kan publiceren).

Zie ook de reakties die nog gisteren in de avonduren zijn bijgekomen…

Tot overmaat van ramp gaat Brigitte zich nu ook nog met de presidentsverkiezingen in Amerika bemoeien… zie:

deze video (klikken)

En meer info over Wirtzfeld Valley vind je door HIER te klikken

Overigens, kontroleer eens of je Email-adres nog in onze snowmailing lijst zit door hiernaast onder het Inhoud menu op de optie: Winter: snow-mailing te klikken. Als het systeem dan zegt dat er een “error occured” omdat dit Email adres al geregistreerd is, is alles OK.


Het weer in Wirtzfeld deze ochtend

Het blijft vandaag droog. Vanochtend is het nevelig of lokaal mistig, vooral dan in Hoog-België. Daarna zijn er eerst brede opklaringen met echter nog steeds meer wolken over het zuidoosten. Later overdag wisselen overal zonnige perioden en wolken elkaar af.

Het is zacht met maxima van 13 graden in de Hoge Venen tot 18 of 19 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een zwakke veranderlijke wind.

Volgende nacht verwachten we brede opklaringen. Later is er vorming van nevel en mist. Het wordt vrij fris met minima van 2 tot 7 graden. Het wordt vrijwel windstil.


Onze beuk(en)

Duidelijk te zien is dat de rechter beuk zwakker is, want veel smaller van formaat, ook sneller zijn bladeren ziet verkleuren als de linker beuk…


Onze beuk(en)

Geplaatst in Herfst 2008.

4 reacties

 1. Hallo,
  Betreffende de reactie van gisteren over de “postjes” van onze politici nog even dit: ondanks het feit dat er in België een wet bestaat die alle mandaathouders ertoe verplicht al hun mandaten aan de overheid kenbaar te maken – zowel betaalde als niet betaalde – weigeren een aantal politici van alle niveaus dit nog steeds pertinent!
  Een volledige lijst bestaat in pdf- form op het internet; spijtig genoeg heb ik de link niet direct bij de hand, maar mits een beetje “googelen” moet die wel terug te vinden zijn. Bij bepaalde namen is het wel even schrikken: die mensen moeten werkdagen van 48 hr hebben!
  Soms vraag ik me werkelijk af waarom ik nog bij drie verschillende verenigingen vrijwilligerswerk zit te doen!
  Maar ja, naar het schijnt maakt geld niet gelukkig.
  Een groet aan alle spaarzame landgenoten,
  Walter

 2. Hubert,

  nog nooit gedacht aan het aanmaken van een forum op je website?

  Is wel veel werk natuurlijk en je hebt de berichten niet altijd in de hand, maar voor sommige “discussies” is het wel makkelijker natuurlijk.

  Koenraad

  Hebben we al geprobeerd… maar er komt dan zoveel spam op binnen dat het zich niet loont. Bovendien bestaat er zoiets als een belgische wetgeving rond de computer criminaliteit die de administrator van een forum verplicht om 24/24 h ter beschikking te staan van het gerecht, voor het geval de een of andere probeert bepaalde spreuken via het forum te verspreiden en men zijn medewerking moet verlenen ter opsporing van de dader….

 3. Hubert,
  Nog een late reactie in verband met het weer van gisteren.
  Hier was het gisteren een schitterend zonnige dag, meestal is het andersom … nu hadden jullie pech.
  groetjes
  Marlies

 4. Hoi Hubert,

  De zwakkere “rechter beuk” wil ik toch in bescherming nemen……
  Het is niet zo goed te zien op de foto’s maar ik denk dat het twee verschillende soorten “beuken” zijn;
  De rechter beuk is denk ik een echte beuk:
  De beuk (Fagus sylvatica) is een plant uit de napjesdragersfamilie (Fagaceae). Het is een van nature in Europa voorkomende boom. De soortaanduiding sylvatica is afgeleid van ‘silva’ (= bos). De boom wordt tot 46 m hoog. De boom leeft in symbiose met een schimmel (mycorrhiza). De stam is glad en grijs.
  De linker is denk ik een haagbeuk: (Carpinus betulus): dat is een andere soort, en eigenlijk familie van de berk). Vergelijk de bladeren eens. Ik ben benieuwd.
  Zie WikipediA

  Met vriendelijke groet,

  Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.