Zaterdag, 11 Oktober 2008

Gisteren heb ik een aantal laaghangende takken verwijderd van een aantal bomen in het tuingedeelte van ons appartement en die takken direkt klein gehakseld in de hakselaar zodat het afval ook nog als humuslaag gebruikt kan worden onder de struiken. Vandaag eens kijken of er nog aanbiedingen zijn in de bouwmarkt voor enkele van mijn volgende knutsel projekten: andere “wandelverlichting” in de tuin, en een finse (buiten)sauna.

Jochen heeft gisteren tussen de bedrijvigheid op kantoor door een begin gemaakt met de configuratie van onze webcams. Mijn oude MacMini computer wordt nu gebruikt voor het beheer van de 4 webcams rondom ons huis: het uitzicht over het dorp met kerk, uitzicht over het dal, de ingang met parkeerplaats en opname van de sneeuwmeetmuur en pluviometer. De beelden worden ook opgeslagen op een grote harddisk zodat er na verloop van tijd een archief is van de opnames tijdens de laatste 30 dagen, dus ook belangrijk als camera bewaking.

Neveneffekt: nu de StarDot camera terug is, wordt de tijd en datum in de titelbalk van onze blog weer vermeld, maar de temperatuuraanduiding die de camera doorgeeft is nog niet korrekt. Dat wordt waarschijnlijk in de loop van vandaag nog verholpen.

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Voor de grotere foto’s moet je uiteraard op onze vertrouwde webcam pagina zijn.

Vandaag krijgen we zonnig en rustig nazomerweer, met wat hoge wolkensluiers en in het zuiden eerst mist en soms hardnekkige lage wolken.

Het wordt zacht, met maxima van 16 graden in Hoog-België en het uiterste zuiden tot 21 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot soms matig uit zuid tot zuidwest.

Vanavond en vannacht blijft het helder tot lichtbewolkt. Op meerdere plaatsen ontstaat nevel of mist en in de Ardennen plaatselijk ook lage wolken. De minima variëren van 7 tot 11 graden. De wind is zwak uit zuid.

Gouden oktober in Wirtzfeld Valley:


Meer info over Wirtzfeld Valley vind je door HIER te klikken

Overigens, kontroleer eens of je Email-adres nog in onze snowmailing lijst zit door hiernaast onder het Inhoud menu op de optie: Winter: snow-mailing te klikken. Als het systeem dan zegt dat er een “error occured” omdat dit Email adres al geregistreerd is, is alles OK.

Geplaatst in Herfst 2008.

Eén reactie

 1. Hubert,
  Bedankt Jochen he,
  want ik ben heel blij dat we terug rechtstreeks contact hebben met de oostkantons!
  Als de temperatuur nu nog in orde komt sé …
  hahaha!
  Ik ga iedereen een prettig zonnig herfstweekend wensen zonder veel gesnotter en gekuch.
  groetjes
  Marlies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.