Vrijdag, 17 Oktober 2008


Onze beuken deze ochtend

De esbomen aan de overkant beginnen nu ook hun bladeren te verliezen, kubieke meters bladeren liggen in onze inrit… je blijft vegen, want zolang als ze droog zijn kun je ze beter weghalen: vanaf het moment dat ze nat worden, wordt het een plakkerige boel. Vooral niet erg praktisch als er straks sneeuw zou vallen en je er met de sneeuwfrees doorheen moet.

Gisteren is er nog vrij veel regen gevallen in Wirtzfeld: 9.7 liter. En deze ochtend was de temperatuur op het gras opnieuw tot onder nul gevallen.

Boekhoudkundig is er alweer een kwartaal verstreken, zodat er deze week op kantoor diverse financiele rapporten klaar gemaakt moesten worden.

Mijn rug is nog steeds niet helemaal in orde, maar het is opnieuw een stuk minder.

Kijken of ik vandaag de verlichting van de tuinpaden klaar krijg, vanwege het weer en mijn rugprobleem is dat er verleden week niet van gekomen. Probleem met de zonne energie lampjes die op het ogenblik langs de tuinpaden staan is, dat de batterijen niet voldoende zon krijgen onder de bomen en dus regelmatig met de batterij oplader moeten worden opgeladen. Bij ca 30 lampjes is dat dus veel werk om de batterijtjes steeds terug uit de lampjes te halen en na het opladen er terug in te zetten.

Ik zal dus nu met (kerst) lichtslangen de tuinpaden gaan verlichten, en zet er een tijdschakelaar op zodat ze alleen in de avonduren zullen branden. En dankzij een bewegingsmelder ook alleen maar als er nood aan is, om zo efficient mogelijk met stroom om te gaan.

Vandaag is het meestal droog met afwisselend brede opklaringen en wolken. De maxima liggen tussen 10 graden in de Ardennen en 14 graden aan de kust.

De wind is zwak tot matig, uit west tot noordwest. Vanavond en vannacht blijft het droog met vaak brede opklaringen.

Plaatselijk is er vorming van nevel of een mistbank. De minima schommelen tussen -1 graad in de Ardennen en 7 graden aan de kust. De wind is zwak en aan zee soms matig uit zuid tot zuidwest.

Onze live webcams in Wirtzfeld Valley:


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Overigens, kontroleer eens of je Email-adres nog in onze snowmailing lijst zit door hiernaast onder het Inhoud menu op de optie: Winter: snow-mailing te klikken. Als het systeem dan zegt dat er een “error occured” omdat dit Email adres al geregistreerd is, is alles OK.


Wirtzfeld Valley deze ochtend

Geplaatst in Herfst 2008.

Eén reactie

 1. hallo hubert,
  ik ben een trouwe lezer van uw blog, hebben een vakantiehuisje bij u in de buurt en weten wat de weersvooruitzichten zijn ter plekke is natuurlijk erg leuk
  ik kijk al uit naar de snowmailing, hoe meer mailings hoe meer sneeuw!
  even een hart onder de riem door te laten weten dat we uw inzet mbt de blog en snowmailing erg appreciëren

  patrick

  dergelijke berichtjes doen natuurlijk altijd deugd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.