Zondag, 19 Oktober 2008


Wirtzfeld Valley deze ochtend

Opnieuw erg koud vanochtend… alle velden witgevroren, de minimum temperatuur in het gras was gedaald tot minus 4.4° C.

Gisteren prima weer, en dus de dag goed kunnen besteden: ’s ochtends een beetje geëxperimenteerd met de Sonycam van Optima Networks: de gemotoriseerde lens van die camera heeft al een half jaar problemen, waardoor de instellingen erg moeilijk aan te passen waren.
Met een oude laptop die ik in het tuinhuisje aan het Ethernet netwerk kon aansluiten ben ik er dan gisteren in geslaagd om ter plaatse de instellingen te veranderen en gelijktijdig op het computer scherm te kunnen vergelijken. Resultaat is dus vanaf gistermiddag een beter webcam beeld op het rechter gedeelte van Wirtzfeld Valley.

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Overigens, in het dal achter de bomen helemaal rechts op dit beeld zitten enkele bevers die daar in het riviertje een dam gebouwd hebben.

In de namiddag dan het rauwere werk: een vogelkers boom tussen parkeerplaats en onze tuin begon steeds breder uit te lopen, waardoor vanuit de woonkamer het kerkje van Wirtzfeld niet meer te zien was. Tussen de takken van de vogelkers was ondertussen ook nog een berkenboom gegroeid (nu al zo’n 8 meter hoog…). Tijd dus om eens een beetje hak en snijwerk door te voeren. De kleinere takken werden ter plaatse door de hakselaar gedaan om als bodembedekking te gebruiken tussen de struiken, en de dikkere takken netjes met de kettingzaag in handige stukken van 40 cm gezaagd. Die zijn dan weer voor de open haard, maar moeten wel eerst een jaar (of twee) drogen.


Uitzicht op het kerkje vanuit ons woonkamer venster

Rechts van het kerkje zie je deze vogelkers, die gisteren behoorlijk wat takken moest laten, en direkt rechts daarnaast de berkenboom die nu ook meer lucht en licht zal krijgen.

Brigitte had gisteren een boeketje nodig voor een tante die uitgenodigd had voor een etentje, en aan de hand van wat ze in onze eigen tuin vond, slaagde ze erin dit mooie boeket te maken:


Boeketje met lokale herfst bloemen

Vandaag blijft het droog. Het wordt vrij mooi met zonnige perioden maar soms toch ook wolkenvelden.

De maxima schommelen tussen 11 graden in de Hoge Ardennen en 15 tot lokaal 16 graden elders. Er waait een matige en aan zee af en toe een vrij krachtige zuidwestenwind. In het uiterste zuiden is de wind doorgaans zwak.

Ook volgende nacht wordt het droog met een afwisseling van opklaringen en hoge wolkenvelden. De minima situeren zich tussen 2 graden in Belgisch Lotharingen en 9 graden aan zee. Er waait een matige en aan de kust soms een vrij krachtige zuidelijke wind.

Onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley:


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Overigens, kontroleer eens of je Email-adres nog in onze snowmailing lijst zit door hiernaast onder het Inhoud menu op de optie: Winter: snow-mailing te klikken. Als het systeem dan zegt dat er een “error occured” omdat dit Email adres al geregistreerd is, is alles OK.


Onze beuken

Geplaatst in Herfst 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.