Woensdag, 22 Oktober 2008

De beloofde regen is gisteren dan toch gekomen, maar echt veel is het niet geworden, ca 5 liter op 24 uur, dus dat viel nog mee. Wel is het vanochtnd opnieuw een stuk frisser.

Ik heb in de achtertuin een bezemsteel met daarop een voederautomaat voor de vogels neergezet. (Zie webcam sneeuwmuur). Maar Brigitte zegt dat ik er nog geen zaadvetbollen in mag doen, anders zouden de vogels te lui worden bij het zoeken naar hun voedsel. Dus voorlopig blijft die voederbak leeg…

Vanochtend is het plaatselijk nevelig en in de Ardennen zijn er ook lage wolken en mistbanken. Daarna verwachten we rustig en vrij mooi weer met zon maar ook eerst nog vrij veel hoge en middelhoge bewolking, vooral over het zuidoosten en het centrum van het land. Maxima van 9 graden in Hoog-België tot 14 graden in de Kempen. Zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest. De volgende nacht wordt rustig en zeer fris met weinig bewolking. Later kan er plaatselijk nevel, aanvriezende mist of lage bewolking gevormd worden. Minima tussen -2 en +5 graden.

Onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley:


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Overigens, kontroleer eens of je Email-adres nog in onze snowmailing lijst zit door hiernaast onder het Inhoud menu op de optie: Winter: snow-mailing te klikken. Als het systeem dan zegt dat er een “error occured” omdat dit Email adres al geregistreerd is, is alles OK.

Geplaatst in Herfst 2008.

2 reacties

  1. hoi huub,
    hier in de buurt zijn de vogels al druk aan t eten bij de mensen in de tuin en ik heb ook al van alles buiten gezet. t roodborstje is terug en de meesjes ,n boomklever de mussen en de merels .als t vriest is er geen eten meer voor ze dus daarom . groetjes tiny en ton.

    Hoi Tiny, Brigitte zegt dat er nog genoeg zaadjes overal liggen, bovendien vriest het nog niet de hele dag, alleen ’s nachts / ’s morgens en alleen aan de grond…

  2. Hey,

    Ik heb deze morgen gezien op de weer – site van hln.be dat ze voor volgende week de eerste sneeuw uitgeven ! Heb jij hier al meer zicht op ?

    Nee, nog geen echte vooruitzichten op het ogenblik, maar Karel denkt dat het misschien wel zou kunnen gebeuren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.