Vrijdag, 31 Oktober 2008

Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Het is vanochtend opnieuw beginnen te sneeuwen, dit keer zijn de vlokken een stuk dikker… ben benieuwd of de sneeuw een beetje blijft liggen.

(update: nee, ondertussen is de sneeuw weg en is het erg mistig… dus was het maar goed dat ik vanochtend een paar foto’s getrokken had…)


Het weer in Wirtzfeld, vanochtend

Leuk voor onze gasten. Op het ogenblik is er een koppeltje uit Wallonie hier op bezoek, en vanmiddag is de wissel met een koppel uit Nederland die een lang weekend van ons Wirtzfeld Valley vakantie appartement komen genieten.
Maar volgende week is er dus nog plaats…


Het weer in Wirtzfeld, vanochtend

Ik moet nog mijn winterbanden op de auto laten zetten, en ook die van Brigitte heeft nog geen winterbanden erop. De auto van Jochen heeft eerder deze week winterbanden gemonteerd gekregen, want Jochen moet vannacht naar het vliegveld in Frankfurt rijden, waar hij zal vertrekken voor een conferentie in New York: Ad-Tech, een conferentie waaraan hij elk jaar deelneemt.

Ik kan niet mee, want in de Benelux zitten zo’n negenduizend sneeuwfanaten die erop zitten te wachten dat mijn eerstvolgende sneeuw mailing gaat verschijnen, en wie weet, misschien is het binnenkort weer zover.

Omdat er in Midden-Duitsland nu al veel meer sneeuw valt, zijn de winterbanden daar dus geen overbodige luxe. Hier bij ons in Wirtzfeld zal het voorlopig nog een tijdje zonder kunnen, want met veel sneeuw hoeven we de komende weken eigenlijk niet te rekenen.


Het weer in Wirtzfeld, vanochtend

Vandaag is het meestal grijs en nevelig. Vanaf het zuiden van het land krijgen we in de loop van de dag perioden met lichte regen. Op de Ardense hoogten is er eerst nog kans op winterse neerslag. Het blijft fris met maxima tussen 4 of 5 graden in de Ardennen en 6 tot 8 graden in de andere streken. Ook volgende nacht is er veel bewolking en blijft het op vele plaatsen nevelig. Eerst wordt het tijdelijk droger. Later trekt een nieuwe regenzone vanuit het zuidoosten het land binnen. Minima van 3 tot 6 graden.

Onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley:


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Overigens, kontroleer eens of je Email-adres nog in onze snowmailing lijst zit door hiernaast onder het Inhoud menu op de optie: Winter: snow-mailing te klikken. Als het systeem dan zegt dat er een “error occured” omdat dit Email adres al geregistreerd is, is alles OK.


Het weer in Wirtzfeld, vanochtend

Geplaatst in Herfst 2008.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.