Maandag, 3 November 20085

Familie verspreid over 4 kontinenten… op het ogenblik zitten wij in Europa, mijn zus in Azie (Indonesie), onze jongste zoon Mike in Afrika (Egypte) en Jochen in Noord Amerika: New York.

Jochen schreef gisterenochtend dat in het hotel waar hij verblijft, de CIA met reukhonden onderweg was en de Bomb Squad door het hotel liep. Wat bleek: John McCain, (jaja, die morgen probeert president van de VS te worden) was in het hotel: 2 verdiepingen lager dan Jochen, om aan een TV optreden in Saturday Night Live deel te nemen.

En gisterenavond hebben we natuurlijk een bloedstollende adembenemende finale gezien in de Formule 1 races, waar Lewis Hamilton toch net dat ene puntje meer wist te pakken als Massa, waardoor Hamilton dit jaar Wereldkampioen werd.

Vandaag blijft op veel plaatsen de kantoren gesloten in Belgie, omdat de Feestdag 1 November op een Zaterdag viel, wordt die vrije dag door velen vandaag opgenomen. Ook volgende week is er weer een lang weekend: 11 November valt op een Dinsdag, dus velen die de brug maken van 8 tot 11 November.

Enkele foto’s van mijn wandeling gisterenochtend door Wirtzfeld en langs het meer van Butgenbach:


Het dal met de bevers in Wirtzfeld Valley


Bever in het water te zien ?Weinig water in het meer van Bütgenbach

Meer foto’s vind je weer in het foto album van onze site.

Vandaag is het eerst meestal grijs met nevel en lage bewolking. In de loop van de dag komen er geleidelijk opklaringen vanuit het zuiden maar in het noordwesten van het land blijft het waarschijnlijk zwaarbewolkt tot betrokken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.

De maxima schommelen tussen 9 graden in het westen en 13 graden in het zuiden.

Vanavond en vannacht zijn er eerst brede opklaringen in het centrum en het oosten van het land maar op veel plaatsen wordt er mist gevormd. De minima liggen tussen 3 en 8 graden.

Onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley:


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium
Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Herfst 2008.

Eén reactie

 1. Hubert
  Je gisterenmorgen aan ’t werk gezien toen je -denk ik toch- de bovenste foto nam (aan het bruggetje tussen jullie huis en de kerk), mooi!
  Kerkhof inderdaad indrukwekkend, ook op BRF dit weekend kunnen bewonderen.
  Seg, weet er iemand misschien wat er precies mankeert aan de brug in Boirs? Sinds ongeveer één jaar zou men daar bezig zijn, maar buiten het overschilderen van een ‘Vlaamse’ slogan “… Walen, werk eens verder” hebben wij bij onze veertiendaagse passage daar nog geen activiteit vastgesteld, tenzij men wellicht onder de brug bezig is.
  Tot gauw.
  Paul

  Die zijn misschien op een taalcursus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.