Zondag, 9 November 2008

Toch bijna 4 liter regen gevallen afgelopen nacht in Wirtzfeld. Gisteren is het echter droog gebleven en dus de dag goed benut om de diverse tuinmeubelen op ons terras, bij het gasten appartement en op de gasten ligweide weg te ruimen.

Resultaat: voor en na:

Zoals je hier kunt zien heb ik in de nieuwe schuur plaats genoeg waar ik al mijn opgevouwen stoelen, maar ook de tafels en opklapbare ligstoelen kan opbergen.

De vaste ligstoelen kan ik daar echter niet onderbrengen, dus die hangen nu onder het plafond in het tuinhuisje, zo liggen die niet in de weg tijdens de winter.

Op de plaats in de schuur waar nu de tuinmeubelen staan, staat normaal de cirkelzaagtafel en de sneeuwfrees. De eerste is naar het tuinhuisje verhuisd, want die heb ik misschien nog voor karweitjes in de winter nodig.

De sneeuwfrees is nu naar de garage verhuisd, zodat die daar paraat staat voor de sneeuwmassa’s, die deze winter zullen vallen (of ook niet).

Ik had nog grote moeite om de sneeuwfrees gisteren aan de praat te krijgen, maar toen ik een andere bougie probeerde sprong hij wel direkt aan. Het apparaat is ondertussen ook al weer zo’n 15-16 jaar oud, alhoewel je dat op deze foto niet zou zeggen!

Ik heb er enkele jaren geleden een elektro startmotor op laten plaatsen, en tegenwoordig heb ik een reserve auto accu die ik met een laadapparaat oplaad, en die ik met starterskabels verbind om de sneeuwfrees te starten.

Iedereen een prettige Zondag en voor de Belgen: geniet van het extra lange weekend.

Overmorgen is Nationale Feestdag in Belgie (90 jaar einde van WW I) en velen zullen dus de “brug” maken.

Vanochtend vroeg valt er tijdelijk nog regen in het centrum en het oosten. Al snel wordt het overal overwegend droog met zon en wolken.

De maxima situeren zich tussen 8 en 12 graden. De naar het zuidwesten krimpende wind zwakt af naar matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.

Volgende nacht is het eerst droog met een wisselende bewolking. De bewolking neemt echter toe en een vrij actieve regenzone bereikt tijdens het tweede deel van de nacht het westen. De minima schommelen rond 10 graden. De zuidzuidwestenwind wakkert opnieuw aan.

Onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley:


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Iedereen een prettig weekend.

Hubert
Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Herfst 2008.

Eén reactie

  1. Dag Hubert,
    ook een brugdag aan het maken?
    Wij ambtenaren zullen wel werken 😉
    groeten uit het winderige Aalst

    Jaja, ik heb ook hard gewerkt vandaag, maar op kantoor en niet op de blog, en deze namiddag heb ik naar Jochen zittten te lusieren die net uit New York terugkwam…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.