Dinsdag, 11 November 2008

90 jaar sinds de Wapenstilstand op het einde van de eerste Wereled Oorlog en in België wordt dit op 11 November nog steeds herdacht. Nationale Feestdag dus vandaag en voor velen de laatste dag van een extra lang weekend.

Geniet er van!

Afgelopen nacht is er een storm over het land getrokken, die bij ons echter zo op het eerste zicht geen schade heeft aangericht, en tot de meting van 8.00 uur deze ochtend is er bij ons in Wirtzfeld slechts 8.4 liter per vierkante meter gevallen, dus dat valt nog mee. Maar het regenfront zit nog pal boven ons, dus daar kan nog een en ander uit vallen. Bij temperaturen van +7° deze nacht op het gras is er dus een duidelijke stijging van de temperatuur. Dus voorlopig nog geen sneeuw.
Ook de windstoten zijn bij ons meegevallen: op mijn iPhone heb ik via WeatherBug een connectie met het militaire meetpunt van Elsenborn (3 km verderop) en daar is de sterkste windstoot deze nacht 74 km/uur geweest.

De windmolens tussen Elsenborn en Wirtzfeld worden overigens pas bij snelheden van 90 km/u of meer uitgeschakeld.

Jochen is gisteren uit New York teruggekomen en hij bracht een hele serie bumper stickers mee. De beste spreuken heb ik gefotografeerd:

Deze ochtend zijn er nog tijdelijk perioden met regen. Daarna wordt het vanaf de kust snel veranderlijk met afwisselend brede opklaringen en wolkenvelden. Af en toe wordt het zwaarbewolkt en valt er een bui. In het noordwesten is de kans op buien het grootst en is een donderslag mogelijk.

Maxima van 8 tot 12 graden. Rukwinden van 60 tot 75 km/h.

Volgende nacht wordt het droog met brede opklaringen. Langs de zuidflank van de Ardennen blijft er echter veel bewolking met kans op enkele buien.

Minima van 2 tot 8 graden.

Onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley:


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Herfst 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.