Woensdag, 12 November 2008

De regenhoeveelheden in onze streek zijn gelukkig meegevallen (6.9 liter per m2), maar vooral in het Westen moet het er plaatselijk weer heftig aan toe gegaan zijn.

Ik ben gisteren middag eens gaan kijken naar het nieuwe windmolenpark dat tussen de gemeente Büllingen en de Duitse grens wordt gebouwd. Omdat die windmolens door een Nederlandse montage firma geplaatst worden, waren die gisteren (ondanks de nationale feestdag in Belgie) aan het werk. Enkele beelden daarvan hier beneden.

Fundering zonder en met beton…

Afladen van één van de kolom gedeelten (ca 30 meter per stuk)

Door de toch nog te sterke wind kon men echter het tweede gedeelte niet op de reeds eerder geplaatste kolom plaatsen. Omdat de wind behoorlijk koud was, heb ik ook niet veel langer gewacht en ben weer terug naar huis gereden.

De maat van de turbine (die dus bovenop de kolom komt en waaraan de wieken worden bevestigd) is heel wat groter dan je op het eerste gezicht zou denken…

Vandaag krijgen we een afwisseling van opklaringen en bewolkte tot soms zwaar bewolkte perioden. Het blijft meestal droog, maar hier en daar kan er toch een bui vallen, vooral dan in de voormiddag.

De maxima schommelen van 7 of 8 graden in Hoog-België tot plaatselijk 11 of 12 graden in het centrum van het land. In het binnenland is de wind meestal matig uit zuidwestelijke richtingen.

Volgende nacht blijft het droog met brede opklaringen en wolkenvelden. Het wordt zeer fris met minima tussen 1 en 5 graden en rond 7 à 8 graden aan zee.

Onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley:


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Herfst 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.