Klaverblad Lummen dit weekend dicht!

Mies de Wolf schreef ons:

Leuk nieuws dat het gaat sneeuwen. Want wij komen er aan op donderdagavond en ook 2 dochters komen afgezakt naar WW. Minder goed nieuws voor de mensen die langs de E 313 naar de oostkantons rijden. Zie onderstaand artikel uit de Gazet van Antwerpen:
Groetjes
Mies

Datum : 17/11/2008

Titel : E313 Klaverblad Lummen dit weekend afgesloten

Wegen en Verkeer Limburg plaatst dit weekend twee bruggen onder de E313, aan het verkeersknooppunt in Lummen. De voorbereidende werkzaamheden gaat vrijdagavond 21 november van start. Vanaf 20 uur wordt de E313 ter hoogte van het klaverblad afgesloten. De omleidingen lopen via andere delen van het verkeersknooppunt en de omliggende op- en afritcomplexen (26, 26bis en 27). Op maandagochtend 24 november om 5.00 uur kan het verkeer weer normaal over de E313 rijden.

Voorbereiding

Op dit ogenblik legt de aannemer de laatste hand aan de voorbereidende werkzaamheden. Vrijdagavond 21 november start het inschuiven van de bruggen.
Eerst snijden de werklui twee stukken uit de E313. Vervolgens graven ze de berm weg zodat de bruggen op hun plaats kunnen schuiven. Zodra dat gedaan is, vullen ze de berm weer aan en wordt het wegdek van de E313 heraangelegd.

Minder hinder
Dat is een eerste hoogtepunt in de werkwijze om de verkeershinder tot een minimum te beperken bij de heraanleg van het verkeersknooppunt in Lummen. In plaats van de autosnelwegen lange tijd te versperren met een werf óp de rijbaan blijven de wegen zo lang mogelijk open en wordt er gebouwd naast en boven de weg.

Nu de eerste bruggen klaar zijn, worden ze op hun plaats geschoven. Op die manier worden als het ware twee bruggen in de E313 gebouwd in één weekend tijd.

Omleidingen
Tijdens de werkzaamheden is het klaverblad gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via andere delen van het verkeersknooppunt en de omliggende op- en afritcomplexen (26, 26bis en 27). Om het verkeer veilig en vlot te laten verlopen, wordt in de nodige signalisatie voorzien.

Verkeersturbine
Het knooppunt wordt omgevormd tot een volwaardige verbinding tussen twee autosnelwegen. De verkeersturbine zal bestaan uit twee verdiepingen. Daardoor verdwijnt het voorrangsconflict en kunnen de autobestuurders continu doorrijden zonder belemmering, wat de kans op files en ongevallen verkleint.

De werkzaamheden bestaan in grote lijnen uit de afbraak van de bestaande bruggen en de aanleg van nieuwe bruggen en wegen. De vier huidige buitenste bruggen verdwijnen. In de plaats daarvan komen in totaal acht nieuwe bruggen. De centrale brug blijft behouden.

2012
In het najaar van 2012 moet de volledige heraanleg van het nieuwe verkeersknooppunt klaar zijn. Het nieuwe knooppunt zal 11.350 meter lang zijn en 40 miljoen euro kosten.

Voor meer informatie kunt u surfen naar www.klaverbladlummen.be

Geplaatst in Herfst 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.