Sneeuwbericht 155

Date: Sun, 23 Nov 2008 06:41:49 +0100
From: Hubert Savelberg
To: [email protected]
Subject: Nog altijd veel sneeuw bij ons in Hoog Belgie
Message-ID:

Update Zondagochtend 06.30 uur:

Niet meer veel gesneeuwd deze ochtend, maar de binnenwegen zijn voorlopig opnieuw bedekt met sneeuw en dus plaatselijk erg glad. Als er al deze nacht sneeuw is gevallen, dan is het elders in Belgie.

Zaterdagavond Update 23.30 uur: Het heeft zaterdagavond niet meer (noemenswaardig) gesneeuwd, en volgens de laatste voorspellingen zouden de volgende echt zware sneeuwbuien pas in de loop van Zondagnamiddag of avond neergaan.

Betekent dus dat wij hier Zondagochtend rond 09.00 uur kunnen vertellen welke andere pisten er ook nog open gaan.

Betekent ook, dat diegene die afzakken naar de Oostkantons, er in ieder geval voor moeten zorgen dat ze goede (winter)banden hebben om Zondagavond goed naar huis terug te kunnen keren. Zaterdagochtend zijn er heel wat mensen in de berm geraakt op soms spekgladde stukken in Laag Belgi=EB, misschien omdat strooidiensten aldaar minder ervaring hebben hoe met gladheid om te gaan

Rijd voorzichtig!

Zaterdagavond Update 17.00 uur: Deze middag een wandeling gemaakt aan het meer van B=FCtgenbach, maar terug moeten keren omdat ik geen foto’s meer kon maken, zo dicht viel de sneeuw. Tot nog toe zijn er nog zo’n 4 cm erbij gevallen. We komen dus ondertussen opnieuw aan aan ca 15-20 cm.

Patrick die zegt dat Ski Club Weywertz zondag tenminste de hut open maakt en misschien ook al loipen trekt.

De alpijn skipiste van Ovifat met sleeplift is gisteren middag ook open gegaan!

Zaterdagochtend Update 09.15 uur: Dienst voor Toerisme meldt daarnet dat de skiverhuurdiensten op Baraque Michel en Signal de Botrange toch geopend hebben (Let wel: de langlauf pistes zijn niet getrokken, de sneeuwkwaliteit is matig en de hoogte is tussen 15 en 20 cm).

Zaterdagochtend Update 08.50 uur: af en toe komt er weer een buitje. Zelfs bij ons in Wirtzfeld is de sneeuwploeg al geweest en strooit nu zout, dus ook de binnenwegen worden weer langzaam aan beter berijdbaar! Toch voorzichtig rijden!

Zaterdagochtend, 06.30 uur: 15 cm sneeuw in Wirtzfeld, en het sneeuwt nog gestaag verder

Verdere informatie over eventuele ski pistes zal ik in de loop van deze ochtend nog op http://www.wirtzfeld.be bekend geven.

Informatie over onze knusse vakantiewoning voor 2 personen op http://www.wirtzfeldvalley.be

Hubert

Geplaatst in Herfst 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.