Zaterdag, 22 en Zondag, 23 November 2008

Update 24.00 uur
Lees ook de tientallen reakties van onze lezers… Winterpret is voor velen winter ellende geweest dit weekend!

Het wordt nu minder met de sneeuwval in Hoog Belgie. Sneeuwverwaaiingen bij ons in de streek, gladde ijzelplekken in lager Belgie behinderen het verkeer nog vannacht en waarschijnlijk morgenvroeg.

Schijnt dat er zondagmiddag een total chaos in Belgie en delen van Nederland is geweest. Wij krijgen meldingen van mensen die 7 à 8 uur in de auto hebben gezeten voor een rit van 300 km terug uit de oostkantons naar Nederland.
Zoals ik eerder schreef: winterbanden zijn met dit weer nodig. Mensen die met zomerbanden onderweg zijn, blokkeren bovendien de weg voor anderen die wel goed uitgerust zijn. Zoals ik gisterenavond en in mijn snowmailing s ochtends al schreef: diegene die afzakken naar de Oostkantons, er in ieder geval voor moeten zorgen dat ze goede (winter)banden hebben om Zondagavond goed naar huis terug te kunnen keren.

Update 19.00 uur
Ik heb de afgelopen dagen enkele reakties gekregen van mensen die op onze sneeuwmailing ingeschreven zijn en die toch geen dagelijkse updates de afgelopen dagen hebben gekregen. Wanneer je Emailadres korrekt in onze database is opgenomen en je toch niets krijgt, dan zal er een probleem zijn ergens bij je provider die onze sneeuw updates in hun spamfilter laat verdwijnen. Heeft er mischien mee te maken dat wij verschillende http adressen in onze mailing noemen. Je kunt je provider dan attenderen dat je mails niet doorkomen. Zorg er alleszins voor dat hun spamfilter ons Email Adres: [email protected] zal accepteren. Wij kunnen dit euvel namelijk niet verhelpen, elke internet provider heeft zo zijn eigen instellingen in de spamfilters…Ook kan het zijn dat het niet je provider is, maar je eigen spamfilter die je op je computer hebt geïnstalleerd. Zorg er alleszins voor dat je spamfilter ons Email Adres: [email protected] zal accepteren.

Update 18.20 uur
Toch wel jammer voor de mensen in onze streek, he, die het van de sneeuw toeristen moeten hebben? 2 jaar praktisch geen winter, en nu dat er eindelijk sneeuw komt, ligt heel België eronder en kan die rest van Belgie niet eens tot in de Hoge Venen geraken. Maar wel een goede zaak voor de carrossiers… er zal morgen heel wat blikschade op te meten zijn bij de garagisten… Rijd voorzichtig, of beter nog: blijf thuis!

Bij ons nu tot 25 cm sneeuw, maar ook sneeuwophopingen door de felle wind!

Update 17.15 uur
Het laatste uur heeft het ook in Wirtzfeld behoorlijk gesneeuwd, en het is nog bezig: je ziet soms niet verder dan de straat vanuit de huiskamer. Eerste auto’s zijn er ook al te zien die met hun zomerbanden neit meer de berg opkomen. De ruimdiensten zijn in aktie maar kunnen niet overal tegelijk zijn, en er zijn in korte tijd enkele centimeters bijgevallen!

Update 14.00 uur
Een dik sneeuwfront trekt in de loop van de middag van West naar Oost over de Benelux, met daarin (volgens de laatste voorspellingen…) tussen 5 en 10 cm nieuwe sneeuw. Er kunnen dus serieuze problemen op de weg ontstaan als je geen winterbanden hebt…

Update 10.00 uur
De mist lost ondertussen op… en de foto’s heb ik van deze pagina gehaald, dan laadt de site sneller… Mijn sneeuwfoto’s komen later deze week wel als er wat minder dataverkeer is op onze leiding! Jullie kunnen immers onze webcams live bekijken! Of kijk alvast in het fotoalbum.

Update 08.30 uur
Melding van de Dienst voor Toerisme, deze pistes zijn geopend
Baraque Michel 674 m hoogte niet getrokken, excellente kwaliteit, 20
Signal de Botrange 694 m hoogte niet getrokken, excellente kwaliteit, 20
Ovifat: Ski-Club 615 m hoogte excellente kwaliteit, 15-20 langlauf en alpine
Ovifat: Dethier 615 m hoogte getrokken, excellente kwaliteit 20
MALMEDY Baugnez: Piste Houyres 540 hoogte getrokken, excellente kwaliteit 20
Rocherath: Kornhof 650-690 m hoogte niet getrokken, excellente kwaliteit 20
Ski Club Weywertz: 595 m hoogte; ski hut geopend, maar nog geen pistes getrokken…

Update Zondagochtend 06.30 uur: Niet meer veel gesneeuwd deze ochtend, maar de binnenwegen zijn voorlopig opnieuw bedekt met sneeuw en dus plaatselijk erg glad. Als er al deze nacht sneeuw is gevallen, dan is het elders in Belgie. Laat het me maar weten!

Zaterdagavond Update 23.30 uur: Het heeft zaterdagavond niet meer (noemenswaardig) gesneeuwd, en volgens de laatste voorspellingen zouden de volgende “echt zware” sneeuwbuien pas in de loop van Zondagnamiddag of avond neergaan. Betekent dus dat wij hier Zondagochtend rond 09.00 uur kunnen vertellen welke andere pisten er ook nog open gaan.
Betekent ook, dat diegene die afzakken naar de Oostkantons, er in ieder geval voor moeten zorgen dat ze goede (winter)banden hebben om Zondagavond goed naar huis terug te kunnen keren. Zaterdagochtend zijn er heel wat mensen in de berm geraakt op soms spekgladde stukken in Laag België, misschien omdat strooidiensten aldaar minder ervaring hebben hoe met gladheid om te gaan… Rijd voorzichtig!

Zaterdagavond Update 17.00 uur: Deze middag een wandeling gemaakt aan het meer van Bütgenbach, maar terug moeten keren omdat ik geen foto’s meer kon maken, zo dicht viel de sneeuw. Tot nog toe zijn er nog zo’n 4 cm erbij gevallen. We komen dus ondertussen op ± 18-20 cm. En er zou nog meer sneeuw deze avond/vannacht komen. Lees bij de vele comments hier beneden ook de reactie van Patrick die zegt dat Ski Club Weywertz morgen tenminste de hut open maakt en misschien ook al loipen trekt.

De alpijn skipiste van Ovifat met sleeplift is deze middag toch nog open gegaan!

Zaterdagochtend Update 09.15 uur: Dienst voor Toerisme meldt daarnet dat de skiverhuurdiensten op Baraque Michel en Signal de Botrange toch geopend hebben (Let wel: de langlauf pistes zijn niet getrokken, de sneeuwkwaliteit is matig en de hoogte is tussen 15 en 20 cm). Alle andere ski centra melden nog gesloten.
Waarvan nota voor de verstokte skiërs!

Zaterdagochtend Update 08.50 uur: af en toe komt er weer een buitje. Zelfs bij ons in Wirtzfeld is de sneeuwploeg al geweest en strooit nu zout, dus ook de binnenwegen worden weer langzaam aan beter berijdbaar! Toch voorzichtig rijden!

Zaterdagochtend, 06.30 uur: 15 cm sneeuw in Wirtzfeld, en het sneeuwt nog gestaag verder…

Let er wel op dat de binnenwegen bij ons voorlopig nog bedekt zijn met een sneeuwlaag, dus winterbanden zijn noodzakelijk!

Vandaag zijn er eerst enkele opklaringen, later wordt het geleidelijk betrokken vanuit het westen met in de voormiddag sneeuw of smeltende sneeuw aan zee en in het westen en na de middag tussen 5 en 10 cm verse sneeuw in het midden en het oosten van het land. Later zal de sneeuw in regen overgaan aan de kust en in het westen.

De maxima schommelen tussen 2 en 5 graden in het westen en tussen -1 en 2 in het oosten.

Vannacht blijft het nog sneeuwen in de Ardennen, elders is het wisselvallig met winterse buien.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Herfst 2008.

40 reacties

 1. Weiswampach 8hu 25 . (noord Luxembrg )

  Actueel, zware sneeuwval die no tijdje zal aanhouden . op het moment mete wij hier 18 cm sneeuw .
  voor de rest is ht uitermate goede kwaliteit , omdat de grond giterenavond vrij droog was na vanhand dat het die octend had geregent

  Gisterenavond om 00.00 hu was er een lkw vastgereden.
  In onze straat . Politie gebeld die de weg afsloot en tijdje later kwamen de sneeuwruim diensten.

  Opgelet voor mensen richting luxemburg .
  Politie meld dat vele LKW op de weg van ST vith naar Luxemburg de nacht hebben moeten doorbrengen. Deze weg is als het goed is dan ook afgesloten voor het verkeer. Of die weg al open is weet ik niet .
  Houdt er rekening mee dat deze weg ook in de loop van de dag nog afgesloten kan zijn.

  Het sneeuwt gestaag verder ….

  Groetjes Albert

 2. Hier in Oudenaarde een dun laagje sneeuw die echter al heel vlug aan het smelten is….
  Met z’n allen op naar de Hoge Venen?
  Groetjes

 3. Hallo,
  Bij ons in hechtel-eksel(Noord Limburg) ligt toch een laagje van 5 cm.
  en het sneeuwt al bijna 2 uur volop.
  En morgen komen we naar de Hoge Venen , maar eerst straks de winterbanden op de auto leggen
  Alvast veel plezier van de eerste winterprik hubert!
  Groetjes uit Hechtel.

  Ja al veel plezier gehad, de inrit moeten sneeuw scheppen hahah!

 4. Hey, leuk, binnen 2 uurtjes ben ik daar ook. Daarnet op onzen bouw gaan werken, nog geen 10km van Aalst, in Mere, daar lag op korte tijd meteen een cm sneeuw, en in Aalst niets… heel hevig, maar ook erg plaatselijk.
  Enkele auto’s voor me een ongeval, onvoorzichtig en geen winterbanden … tja …

 5. Hier ook in Blankenberge eerste lichte sneeuwbui, blijft gelukkig of ongelukkig, voor elks wat wils, niet liggen, nog te nat.( rond 10.30 à 11.30 hr)
  Groetjes – André.

 6. Beste lezers,

  Hier een laatste update vanuit Kleve (NRW, Duitsland/25 km over de grens bij Nijmegen). Vanochtend om 11.00 uur hadden we een sneeuwlaag van 8 cm. Op dit moment om 14.30 uur hebben we nog 5 cm. over, want het heeft helaas wat gedooid.

  Groetjes aan de sneeuwfans in België en Nederland!

  Maurits van den Noort

 7. Hallo Hubert,

  Juist een fijne wandeling gemaakt in de sneeuw (+- 20 cm) hier in Burg Reuland.
  Je ziet wel dat de grond niet bevroren is, want waar de mensen gelopen hebben is het modder aan he worden.

  Groeten,
  Bart

 8. Hallo Hubert,

  Even melden dat wij (Ski Club Weywertz) morgen onze gezellige hut open maken. Of er loipen gemaakt worden zien we zondagmorgen, hopend dat er vannacht nog enkele centimeters bijkomen.

  Groeten uit Weywertz,

  Patrick

 9. Hier in Mol sneeuwt het vandaag verschillende keren, dikke vlokken zelfs.
  Maar spijtig genoeg is de ondergrond te nat en blijft hij niet liggen,
  en aangezien de temperatuur boven nul smelt hij steeds verder weg.
  Mss hebben we deze avond wat meer geluk, als het kouder wordt.
  Spijtig moet ik dit weekend werken …
  en kunnen we niet naar ons nestje in de Oostkantons. We hopen dat hij tot volgende week blijft liggen want donderdagavond zullen we wellicht kunnen gaan.
  groetjes aan de maten in Weywertz.
  Marlies

 10. Dag Hubert,
  doe zo voort, volg al jaren jouw website. Hou ons a.u.b. verder op de hoogte. LL-ski’s worden morgen gewaxt. Komen hopelijk maandag of dinsdag ten laatste voor een paar dagen naar de ostbelgische LL-gebieden. Kun jij ook in je info opnemen waar er goede skating-loipes worden geprepareerd. Wij zijn freeks. De beste ervaringen hebben wij in Elsenborn, maar ook Weywertz is niet te versmaden. Beste groetjes en tot langlaufens.
  Jo

 11. Hoi hoi Hubert!
  Hier in Meeuwen (Limburg) heeft het 2cm gesneeuwd. Wij vertrekken nu naar Wirtzfeld en omstreken. Via de iphone zullen we hier wel lezen welke LL pistes open zijn. Tot straks mannen!
  ps: sinds vrijdag nieuwe winterbanden, we doen het veilig.

 12. Hallo Hubert,
  Hier in het Antwerpse heeft het gedurende de ganse nacht af en toe wat tot hevig gensneeuwd. De ondergrond is te warm, dus alles terug weg. Op de “goed” geisoleerde daken en tuinhuisjes en op de auto’s ligt een dun laagje.
  Voelt wel koud aan, maar de temperatuur flirt rond het vriespunt.
  Nog veel “sneeuwpret” en “vlinder” nog maar eens lekker in.

  Jos

 13. Hier in O VL in Aalst, ligt het beetje wit door gisteravond, temp -1°.
  Gisteren naar Eupen en Monschau geweest en is door Wirtzfeld gereden. Wat een belachelijk vluchtheuvels liggen daar. (vanwege de school)
  Onderweg 50kmh gereden omgeving Haasrode, op 1min 2 ongevallen=geen winterbanden en niet aangepaste snelheid.
  De wegen lagen ook rond Elsenborn enzo af en toe er als een spiegel bij. Heb me 1x in een dikke hoop sneeuw laten glijden met de wagen omdat het zo erg was.
  Maar de strooi en ruimdiensten deden hun best.
  Ik hoop dat er nog een cm 10 bij ons valt vandaag en zeker bij jullie

  Ja, dan wens ik je nog veel plezier!

 14. Dag Hubert,

  Heb een aantal dagen verlof kunnen krijgen om naar de ardennen af te zakken, en ik zou nu graag te weten komen waar ik op moet letten als ik sneeuwkettingen wil aankopen. ZIjn er moeilheidsgraden in het aanbrengen onder de verschiielnde merken?
  Wat raad je mij aan, ook zullen de sneeuwkettingen gebruikt worden om wintersportgebieden zoals Oostenrijk te gebruiken.
  Alle info is welkom!

  Tegenwoordig heb je behalve kettingen ook van die clips, die zijn gemakkelijker te monteren. laat je door de leverancier goed inlichten… bandencentrale of zo… Ken er verder niets van, heb nog nooit met sneeuwkettingen gewerkt… Heb winterbanden

 15. Goedemorgen,
  Gisteren naar Belgie afgezakt. Onder andere ook in Wirtzfeld geweest. En daar stonden we vast 🙁
  We zijn er uit gekomen en hebben heeeeeel veeeeel sneeuw gezien!

  Ja Kristel, Wirtzfeld is altijd goed voor een verrassing, zeker als je geen winterbanden hebt!

 16. goeden morgen hubert
  er komt een nieuwe sneeuw storing aan die over de ardennen trekt

  Bedankt Koen, ik heb het ook net gezien op de buienradar!

 17. Intussen aangekomen in de skihut “im himmelchen”. Net terug van LL-tocht. Sneeuw zeer goed! Nu terug naar limburg voor de drukte begint. Fijn weekend nog. Groetjes Jan

 18. Hoi,
  Toch fijn die sneeuw!
  Wij zijn een groep jongeren en zouden woensdag graag richting Ardennen trekken, maar aangezien we niet zoveel plekjes kennen om te langlaufen en/of te skieen die makkelijk bereikbaar zijn via de trein / bus (indien deze meer dan 1 keer om de 4 uur rijdt…*zucht*). Misschien kan iemand ons hier wat helpen!
  Alvast bedankt!

  Tja, we hebben al jaren in het menu hier rechts op onze blog bij de toeristische informatie links naar diverse pagina’s met precies al die informatie die jullie nog zoeken. En kijk ook eens op http://www.eastbelgium.com/nl2/winter02.html . Veel plezier!

 19. Ook in Oudenaarde sneeuwt het fel… levert heel mooie winterse taferelen op in de tuin. Ook eens best gezellig, lekker warm thuis!

  Bedankt Hubert voor je website

  Groetjes uit Oost-Vlaanderen

 20. Hehe Sinterklaas?

  Ik heb het lampje even aangemaakt, nu kun je de nieuwste situatie dus na een “reload” zien… we zitten dik boven de 20 cm voor het moment. Maar die camera schakelt na 18,00 uur uit, dus er komt geen refresh tot morgenochtend…

 21. Wel Wel
  ’t is hier spectakel.
  Het is meer dan een uur beginnen te sneeuwen … en te sneeuwen …
  Wij wonen aan een brug over het kanaal, we hebben de rolluiken niet dicht gedaan omdat het mooi is om de voorzichtige chauffeurs te begluren.
  Winterbanden kent men hier toch bijna niet …
  En echte sneeuwruimers hebben we niet, wel zoutstrooiers … maar dat is niet veel gekort bij zo’n hopen sneeuw.
  Zij die op achtertractie rijden wachten echt beneden aan de brug tot diegene voor hen boven is en vertrekt dan pas.
  De meeste chauffeurs laten wel zeker minimum 100 meter tussen hun voorgaande.
  We hebben wel veel spijt dat we niet naar Atzerath konden, ja af en toe moet er ook nog gewerkt worden he.
  Ik hoop alleen maar dat er nog sneeuw ligt vrijdag, maar de dooi gaat intreden en ik vrees er een beetje voor.
  Heel veel groetjes Hubert en Brigitte
  Geniet nog van jullie prachtige zondag.
  Marlies

  Het is hier meer sneeuw storm als wat anders, dus buiten gaan is er niet meer bij!

 22. Ah…heerlijk toch Hubert! Gezellig sneeuwstormpje !!
  Intussen is hier toch enkele centimeters bijgevallen en hebben m’n twee zonen vliegensvlug in het donker twee gigantische sneeuwmannen gemaakt. Kwestie van zeker te spelen!
  Hebben we dat dan toch al weer gehad!
  Nu is het droog

 23. Wij wilden rond 16 uur ook terug naar Koersel rijden vanuit Burg Reuland, maar zijn na 5km terug gedraaid. Want was veel te gevaarlijk zonder winterbanden (heb nog geen winterbanden voor de nieuwe wagen, dringend zorgen als we terug thuis zijn). Gelukkig heb ik voor morgen verlof kunnen krijgen van mijn baas.

  Voor iedereen die nog weg moet of onderweg is, veilig thuis.

 24. heeey hubert ,
  hier in weiswampach offcieel 23 cm sneeuw .
  hier is het redelijk opgehouden met sneeuwen , maar is het mogelijk morgen ochtend naar nederland af te reizen. ( vertrek 8.00 hu smorgens )

  want ik moet namelijk om 11 hu op school zijn .
  hier zijn de wegen helemaal niet vrij , en ik weet niet wat de voorspellingen zijn voor de komende uren .
  het zou toch droger worden .

  Groetjes Albert

  Albert, ik denk dat het erg moeilijk wordt morgenvroeg, maar ja, wie weet hoe de strooi- en ruimingsdiensten deze nacht kunnen werken. De grote sneeuw hoeveelheden zullen vanaf nu een stuk minder worden, ik denk dat het meeste nu weg is. Maar een strook over het midden van Nederland van Noord naar Zuid heeft het goed te pakken… daar is ca 7 uur lang ononderbroken sneeuw gevallen… we zullen het in het late journaal zeker kunnen horen. Morgenvroeg in ieder geval naar de BRF luisteren, misschien dat die meer weten…

 25. Goede avond Hubert,

  Even vermelden dat dankzij jouw website toch verrassend veel mensen de weg tot onze skihut gevonden hebben. Tot in de namiddag waren de loipen goed begaanbaar maar vanaf 15U00 heeft de sterke wind alle loipen dichtgegooid.
  Hopelijk kunnen we volgend weekend nog een keer openmaken!

  Groetjes uit Weywertz
  Patrick

 26. En inmiddels staat er al de hele avond rond 16km stilstaand op de NL wegen van maastricht naar eindhoven….waarschijnlijk allemaal mensen die in de hoge venen geweest zijn….staan nu zelf in NL ingesneeuwd volledig stil !

 27. De brug bleef gevaarlijk glad en Ron werd brugwachter, met de spade.
  Er was een plek net voor de top waar wel veel auto’s patineerden, daar schepte hij het ijs weg zodat auto’s net voor ze de hoogte bereikt hadden terug grip hadden.
  Ik had ondertussen naar de politie gebeld om de stooidiensten te laten uitrukken en uiteindelijk om 19.30 uur kwam hier een strooiwagen aan en een schaaf was het fietspad beginnen ruimen.
  Toen die aan de brug arriveerde maanden de gemeentearbeiders de man aan om even over de brug te rijden. Daarna nog even met zout erover en het euvel was toen snel opgelost.
  Dat men hier in Vlaanderen zich altijd laat beetnemen daar kan ik niet goed aan uit …
  afin maar wie ben ik!
  Nu is het hier volop aan ’t dooien, maar ik hou mijn hart al vast voor morgenvroeg … het zal dan wel één ijzelplek worden …
  Dit was het weer nieuws uit Mol, hahaha!
  slaapwel voor straks!
  groetjes
  Marlies

 28. … hubert het knmi van belgie meld voor morgen een nieuwe neerslag zone met matig tot hevige sneeuwval in de ardennen … en ik zie dat er nog steeds files zijn in nederland .

  en het leuke van alles is dat mijn vader nog zomerbanden heeft 😛
  de wegen in luxemburg zijn al vrijgemaakt dus hij wil rijden morgen . hoe kan ik hem aan zijn verstand brengen dat het geen goed idee is 🙂
  Groetjes Albert ..

  niet dat ik niet naar school wil , maar een dagje sneeuwvrij is altijd wel leuk 🙂 lol

  We kregen net een bericht dat gasten die om 3 uur in Wirtzfeld vertrokken zijn, tot Den Bosch slmechts 20à40 km per uur konden doen en pas om half elf s avonds in Amsterdam zijn aangekomen…

 29. Het was gezellig tussen 14-18u hier. Cm of 10 gevallen en geen kat die nog vooruit kwam, behalve ik en enkele anderen met winterbanden. Redelijk dom en belachelijk dat er hier geen sneeuwRUIMERS zijn. Hier rijdt men 10cm sneeuw plat en strooien er zout over zodat alles heel glad wordt ipv van te ruimen en dan te strooien. De hoofdwegen rond Aalst-Dendermonde zijn redelijk goed berijdbaar, maar de binnenbanen of kleine straatjes in wijken liggen er glad bij. Nu wel af en toe een kleine regenbui. Op enkele plekken merkte ik wel dat natte sneeuw wat verijst was, dus toch opletten geblazen.

 30. Hallo,

  Net terug van een weekendje Ovifat. Vertrokken om 15:45 en om 22:45 thuis! Maar liefst 7 uur over gedaan om in Utrecht te komen (300KM) Heel erg om moeten rijden ivm file/chaos op de binnenwegen richting Eupen vanaf de piste al in zware sneeuwval.
  In Malmedy zelf, lange files richting snelweg, hellende stadsstraten geblokkeerd door glijdende autos. Bij oprit Malmedy (18:00…) troffen we een volle snelweg aan met kilometers lang tientallen auto’s verlaten op de vluchtstrook. Volledige verkeerschaos, mensen probeerden hun auto soms verder omhoog op de snelweg te duwen met doorslippende voorwielen. Auto’s her en der stil en wegglijdend alle kanten op. Iedereen probeerde er maar omheen te rijden. Rijstroken waren er niet meer.

  Het is al vele malen gezegd. Let op weersverwachting en zonder kwalitatief goede winterbanden niet naartoe gaan. Je veroorzaakt chaos, en komt niet thuis bij de eerste de beste helling.

  Groets

  Yann

 31. Beste lezers,

  Gaaf dat er zo veel sneeuw in Wirtzfeld gevallen is! Ik kom altijd graag in de Belgische Ardennen. Bij ons in Kleve (NRW/Duitsland) hadden we op maandagochtend de dikste sneeuwlaag (12 cm.), maar sinds gisteren is het hier wat aan het dooien. Op dit moment (woensdag/13.30 uur) ligt er nog zo’n 5 cm. Bij ons zijn de heuvels maar tot 106 meter en je moet nu toch echt hogerop gaan (Ardennen/Eifel/Sauerland) om nog geen dooi te hebben, vermoed ik. Is het in Wirtzfeld nog onder nul?

  Voor nu veel sneeuwgroetjes aan iedereen in België/Nederland vanuit Kleve en tot ziens in Wirtzfeld,

  Maurits van den Noort

  Nee, net boven nul in Wirtzfeld, de sneeuw smelt langzaam aan weg…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.