Zaterdag, 29 November 2008


Het weer in Wirtzfeld deze ochtend

Gisteren is er niet veel weggesmolten van de sneeuw die er bij ons nog ligt. Op de officiele KMI meetplank zijn we van 8 naar 7 cm gegaan. Na een gesprek met Karel over de metingen van de temperatuur op de grond hebben we vanaf vandaag de meting veranderd in een meting op de grond maar NIET onder de sneeuw, omdat je dan steeds dezelfde waarde zou krijgen.

En ziedaar, minimum temperatuur vanmorgen was dus niet meer -2° maar -5.5° C. Dat is dus ook goed nieuws voor de sneeuw liefhebbers, want daardoor zal de sneeuw dus ook de komende dagen niet zo snel wegsmelten.

En wat denken de meteorologen?:

Vanavond komen er tijdelijk enkele opklaringen over de Ardennen maar snel zal daar aanvriezende mist gevormd worden. Elders blijft het zwaar bewolkt en wordt het nevelig.

Later vannacht komt er wat smeltende sneeuw vanaf de franse grens en in de Ardennen zal het licht beginnen sneeuwen. Minima van +2 graden vlak aan zee tot -3 in de Hoge Ardennen.

Morgen is het betrokken en nevelig met sneeuw of smeltende sneeuw over het noorden van het land en in de Hoge Venen, maar meestal regen over het centrum en het zuiden van het land.

En voor wie met de Sinterklaas nog geen leuk cadeautje voor zijn partner heeft: wij hebben in December nog plaats in ons 2 persoons Wirtzfeld Valley appartement

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Herfst 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.