Sneeuwmailing 164

Ik krijg van steeds meer mensen (hoofdzakelijk telenet.be en home.nl klanten) de mededeling dat onze sneeuwmailings niet aankomen, alhoewel men geregistreerd is in ons systeem. Onze sneeuwmailings schijnen dus bij hen als “spam” aangezien te worden en in hun spamfilter te blijven steken. Ik kan daar jammer genoeg niets aan veranderen.

Je kunt dus hooogstens vragen om in hun spamfilter berichten van [email protected] door te laten als zijnde géén spam.

snowupdate Fri, 5 Dec 2008 Volume 1 : Number 164

In this issue:

Nog 28 cm sneeuw, maar het dooit!

———————————————————————-

Date: Fri, 5 Dec 2008 07:03:55 +0100
To: [email protected]
Subject: Nog 28 cm sneeuw, maar het dooit!

Het dooit in Hoog Belgie.

Alhoewel vanochtend de temperatuur aan de grond nog altijd zo’n -1.5° C bedraagt, is de temperatuur onder thermometerhut al +1.5° C, dus positief, en dit de hele nacht. Gedaan met de idyllische stilte die ik eerder deze week beschreef. De Hoge Venen zijn nu vervuld met het gespetter en gedruppel van smeltende sneeuw die van de bomen, de struiken en de dakgoten op de bodem valt.

Wanneer je door de nog altijd 28 cm hoge sneeuw stapt, blijft er nog slechts 4 cm sneeuw onder je schoenen over. Een half uur later is die voetstap dan ook al tot water omgevormd. Ook omdat de wind vandaag sterk zal waaien, en het regelmatig ook in onze hoogten zal regenen inplaats van sneeuwen, zal dit het dooiproces behoorlijk bespoedigen.

Ikzelf zal vandaag niet meer op de latten gaan staan, maar het kan best zijn dat echte ski fans dit weertype toch nog iets van waarde weten te geven.

Voor “heel-af-en-toe” skiers maakt het seizoen vandaag toch al even pauze. Ook morgen zou de dooi verder doorzetten. Pas vanaf Zondag zou het opnieuw kouder worden. Blijft dus af te wachten wat er dan nog over is van het witte sneeuwlandschap.

Regelmatig op www.wirtzfeld.be terugkeren en de webcams bestuderen is dus de boodschap.

Mijn volgende sneeuwmailing komt pas wanneer het opnieuw kouder wordt en er nieuwe sneeuw valt!

Prettig weekend en eventueel een leuk Sinterklaas feest!

Hubert

Geplaatst in Herfst 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.