Maandag, 8 December 2008

Sau kalt zouden ze hier in Wirtzfeld zeggen. De temperatuur ligt bij -6.9° C, en aan de grond om 07.50 uur zelfs -11,2°C.

De sterren hebben deze hele nacht aan de hemel staan te fonkelen, en de sneeuw (toch nog altijd zo’n 12 cm) was ook deze ochtend aan het schitteren in de vorm van ijskristallen die zich aan de buitenverlichting laafden..

Maar dus echt koud.

Belangrijke mededeling voor mensen die zich hebben ingeschreven op onze sneeuwmailing en niets van ons gekregen hebben de afgelopen 2 weken omdat ze bij telenet.be of home.nl hun mailbox hebben: onze sneeuwmailing wordt door de nieuwe instellingen van de spamfilter van deze firma’s tegengehouden. Ik kan daar niets aan veranderen. Jullie spamfilter moet ons Email adres [email protected] Whitelisten, dat wil zeggen de spamfilter van JOUW mailbox moet zo ingesteld zijn dat levering van mails “FROM:” [email protected] in je mailbox toegestaan worden. Indien je dat niet doet, blijf je ook in de toekomst van onze snowmailing verstoken.

De Dienst voor Toerisme meldt zojuist dat de skipistes in Elsenborn Herzebösch, Baraque Michel en Botrange ook vandaag nog open blijven met sneeuwdikten van 10-20 cm bij matige sneeuwkwaliteit. Alleen in Elsenborn zijn de pistes gespoord.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Vandaag blijft het droog. Vanochtend is het nevelig of lokaal hangt er aanvriezende mist. Er is ook tijdelijk gevaar voor rijmplekken. Na dit ochtendgrijs verwachten we vooral over de oostelijke landshelft soms brede opklaringen, maar later overdag toch ook vrij veel hoge wolken.

Over de westelijke landshelft blijft het op meerdere plaatsen hardnekkig grijs, soms heel de dag, met veel lage wolken. Afhankelijk van de opklaringen schommelen de maxima tussen 2 en 5 graden.

Volgende nacht is het droog met dinsdagaochtend wel kans op wat regen aan zee. Over het noordoosten zijn er eerst nog opklaringen. Snel wordt het overal zwaarbewolkt met vrij veel lage wolken. Nevelig met lokaal aanvriezende mist. Minima van -4 graden in de Hoge Ardennen, rond het vriespunt in het centrum en +2 graden aan de kust.

Geplaatst in Herfst 2008.

3 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Prachtig winterweer , zon en sneeuw, daar bij jullie in de Hoge Venen.
  Hier in de Haven van Antwerpen, aanvriezende mist aan de grond met op dit ogenblik een zichtbaarheid van ongeveer 300 tot 400 meter.
  Jos

  Ja, men heeft voorspeld dat we vandaag boven de wolken zouden liggen…

 2. de enquete de 2,5 week geleden van start is gegaan klopt niet meer de sneeuw licht al langer dan 2 weken

  Inderdaad, we hebben er allemaal naast gezeten! Als straf moet nu iedereen 100 Euro overmaken!

 3. Hallo allen,
  Deze morgen, 7 uur, was het in landen -1,4° . Deze middag was het +5,6° en nu nog +0,7°. Heel de dag was het echter een stralende zon, zodanig dat ik de fiets nog eens heb buiten gehaald en 45 km heb rondgetoerd. De volgende dagen schijnen wel minder fraai te zijn (voor het fietsen altans toch).

  Beste groeten,
  Fons en Christiane.
  PS. aan wie moet die 100 Euro overgemaakt worden? HiHi

  Koning Winter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.