Dinsdag, 9 December 2008

Update 15,30 uur:
Ondertussen zijn de sneeuwbuien bij ons in Hoog Belgie aangekomen, en een stuk heftiger dan voorspeld. Een volgend winteroffensief maakt het landschap weer helemaal wit!

Ook vannacht was het vrij koud in Wirtzfeld met temperatuur van -9° C aan de grond gemeten. Er ligt nog altijd 12 cm sneeuw bij ons, plaatselijk nog iets meer. Vanaf vandaag komt er weer sneeuw bij! De winter is nog lang nog niet voorbij!

Belangrijke mededeling voor mensen die zich hebben ingeschreven op onze sneeuwmailing en niets van ons gekregen hebben de afgelopen 2 weken omdat ze bij telenet.be of home.nl hun mailbox hebben: onze sneeuwmailing wordt door de nieuwe instellingen van de spamfilter van deze firma’s tegengehouden. Ik kan daar niets aan veranderen. Jullie spamfilter moet ons Email adres [email protected] Whitelisten, dat wil zeggen de spamfilter van JOUW mailbox moet zo ingesteld zijn dat levering van mails “FROM:” [email protected] in je mailbox toegestaan worden. Indien je dat niet doet, blijf je ook in de toekomst van onze snowmailing verstoken.

De Dienst voor Toerisme meldde gisterenavond dat de skipistes in Elsenborn Herzebösch, Baraque Michel en Botrange ook vandaag nog open blijven met sneeuwdikten van 10-20 cm bij matige sneeuwkwaliteit. Alleen in Elsenborn zijn de pistes gespoord.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Vandaag bereikt een storing de kust en trekt geleidelijk ons land binnen. De neerslag valt in het westen als regen, met soms kans op ijzel. In het centrum en het oosten valt er sneeuw of natte sneeuw en in de Ardennen sneeuw. ’s Middags wordt het vanuit het westen droger met opklaringen. Er is wel nog kans op enkele (winterse) buien. Maxima van 0 graden in de Ardennen tot 7 graden aan zee. Een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten. Later uit het noorden.


En Brigitte heeft alweer een puzzle van 2000 stuks afgekregen.

Geplaatst in Herfst 2008.

Eén reactie

 1. Hubert,

  Mijn mailbox zit op Yahoo, vorige week heb ik snowupdates gekregen, deze week nog niet dacht ik,
  wslk omdat er nog geen doorgestuurd werden.

  Groetjes,

  Gaby

  inderdaad, in mijn sneeuwmailing van vrijdag heb ik geschreven dat ik geen nieuwe sneeuwmailings doorstuur totdat er opnieuw sneeuw bijkomt…dat zal dus vanavond of morgenvroeg zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.