Woensdag, 10 December 2008

Update 09,00 uur

Over de kwaliteit van de sneeuw schrijft Bruno, het sneeuwhaasje hetvolgende:
Beste sneeuwsporter, Na verse sneeuwval vannacht is er boven de 600m grens terug langlauf in goede omstandigheden mogelijk. Er wordt de volgende dagen nog bijkomende sneeuw voorspeld, vooral voor zaterdagnacht. Sterker nog: het is sinds 23 november steeds technisch mogelijk geweest om te langlaufen. Je moet je voorstellen dat waar nu 25 cm sneeuw ligt, we het hebben over een onderlaag van bij benadering 5 cm ijs, 10 cm beenharde sneeuw met daarop een finishing van 10 cm verse sneeuw. Als het niet te zot begint te dooien hebben we daar nog lang plezier aan, zoveel is duidelijk. Helaas wordt die dooi wel verwacht vanaf midden volgende week, tot een groene Kerst toe (maar dat laatste is natuurlijk nog onzeker). Groetjes,
Je sneeuwhaasje

Update 08.00 uur:
Alleen de volgende ski pisten zijn vandaag geopend:
Langlauf en sleden: Elsenborn Herzebösch (pisten zijn gespoord), 15-20 cm sneeuw

Niet gespoorde langlauf pisten in Baraque Michel, Centre Nature de Botrange en Signal de Botrange. 20-25 cm sneeuw

Update 07.00 uur:
Het heeft gisterenavond en vannacht gesneeuwd en er zijn toch een 5 tal centimeter verse sneeuw bijgevallen. Hoog Belgie is dus opnieuw in een stralend wit kleed gedompeld. Bij ons in Wirtzfeld ligt er nu 18 cm sneeuw, maar bijvoorbeeld in Bütgenbach had het gisteren meer gesneeuwd dan bij ons.

Belangrijke mededeling voor mensen die zich hebben ingeschreven op onze sneeuwmailing en niets van ons gekregen hebben de afgelopen 2 weken omdat ze bij telenet.be of home.nl hun mailbox hebben:
onze sneeuwmailing wordt door de nieuwe instellingen van de spamfilter van deze firma’s tegengehouden. Ik kan daar niets aan veranderen. Jullie spamfilter moet ons Email adres [email protected] Whitelisten, dat wil zeggen de spamfilter van JOUW mailbox moet zo ingesteld zijn dat levering van mails “FROM:” [email protected] in je mailbox toegestaan worden. Indien je dat niet doet, blijf je ook in de toekomst van onze snowmailing verstoken.

Hubert, misschien is het nuttig voor wie lichte drempelvrees heeft, te beschrijven hoe men de snowmail whitelist bij TELENET.
– Ga naar MIJN TELENET
– Inloggen
– Ga naar INTERNET
– Ga naar E-MAIL
– Ga naar GEAVANCEERD
– Ga naar ANTISPAM WHITELIST
– Invullen “[email protected]
Groeten en dank u wel voor uw dagelijks werk!
Guido

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Vandaag is het wisselend tot zwaar- bewolkt. In de westelijke landshelft komen geregeld buien van regen of hagel voor, eventueel met onweer. Elders is het meestal droog, op een bui na.

De maxima schommelen tussen 0 graden in de Ardennen en 6 graden aan de kust. Aan zee waait een vrij krachtige noordwestenwind, elders een zwakke tot matige west- tot noordwestenwind.

Vanavond en vannacht blijft het meestal zwaarbewolkt met in de westelijke helft soms winterse buien, eventueel met onweer. De minima schommelen rond 2 graden. Aan zee waait het soms vrij krachtig.

Geplaatst in Herfst 2008.

4 reacties

 1. dag hubert
  Hoeveel cm ligt er rond het meer van butgenbach we zouden namelijk dit weekend naar worikken eens gaan , zou er dan nog voldoende sneeuw liggen (min 10-15cm?)
  mvg

  Kan ik pas Vrijdagavond iets over zeggen, want ik kan moeilijk in de toekomst zien. nu ligt er 20 cm ..

 2. Hallo Hubert.

  Ik heb het probleem ook van de sneeuw berichten bij het Home .
  Ik heb de instellingen verandert ( dus de mail toegevoegd ) in microsoft outlook in opties veilige afzenders zoals behoort maar krijg nog steeds geen snowupdate.
  Groetjes
  Sjaak Damen

  en wanneer heb je dat gedaan? als je dat vandaag gedaan hebt, moet je afwachtern tot morgenvroeg als de nieuwste sneeuwberichten buiten gaan… anders reklameren bij je provider…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.