Dinsdag, 16 December

Update 09.25 uur
Dienst voor Toerisme stuurde zojuist pas de lijst met de geopende ski pisten in Hoog Belgie
De volgende pisten zijn vandaag weer open:

Langlauf: Signal de Botrange, Centre Nature de Botrange, Elsenborn Herzebösch, Faymonville
Alpin: Ovifat
Sleden: Ovifat en Elsenborn Herzebösch

Afgelopen dagen hadden enkele mensen problemen om op de website te komen of daarop door te kunnen klikken. Ook reacties schrijven was niet mogelijk. Gek genoeg was dat bij ons thuis op Macintosh computers ook het geval, maar niet elke soort Browser (Firefox op de ene computer, Safari op de andere…)

En toch waren er elke dag meer dan 10.000 mensen die wel op de website kwamen, dus het probleem was niet zo duidelijk.

Ondertussen is Jochen deze nacht uit Egypte thuisgekomen, en het ziet er naar uit dat hij naar dat probleem heeft gekeken want ondertussen draait bij mij alleszins alles weeer normaal.

Als jullie toch nog problemen hebben om bijv. een reaktie te schrijven, dan gewoon een mailtje aan [email protected], dan zal ik later vandaag met Jochen daarover spreken en kijken of er toch nog iets anders veranderd moet worden.

En de sneeuw?

Bij ons in Wirtzfeld ligt er nog steeds 16 cm sneeuw, op de hoogste toppen zelfs tot 25 cm. Het is nog altijd koud.

Dit is ondertussen dag 25 dat ons landschap in een witte sneeuwlaag is gehuld! En het is nog niet eens Kerstmis geweest! (Die echter heel waarschijnlijk toch weer groen zal zijn…)

Opnieuw koud geweest afgelopen nacht: -6.9° C aan de grond.

Vandaag zou (na het optrekken van de ochtendnevel) Hoog Belgie opnieuw boven de wolken uit kunnen steken en zou het hier nog maar eens een zonnige dag kunnen worden, terwijl het in de rest van Belgie grijs blijft.

Nog geen melding van geopende Skipisten, maar het is aan te nemen dat die van gisteren ook vandaag en morgen nog geopend zullen zijn. Daarna worden de temperaturen te hoog en zal de sneeuw wel beginnen te smelten.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Vanavond en vannacht is het zwaarbewolkt en eerst droog, met verspreide nevel en mistbanken. In het tweede deel van de nacht zal een neerslagzone het westen van ons land bereiken. De minima variëren van -4 tot 0 graden. Woensdag begint zwaarbewolkt met een regenzone die langzaam over het land trekt. In de Ardennen is er daarbij plaatselijk kans op aanvriezende regen. Aan de kust wordt het reeds in de voormiddag droog. ’s Namiddags zijn er opklaringen in het westen. De maxima variëren van 0 graden in het oosten tot 8 graden aan zee.

Geplaatst in Herfst 2008.

6 reacties

 1. Hallo Hubert,

  zoals ik je in mijn mail liet weten had ik ook dat probleem om op de site te raken en zoals je nu kan zien lukt het weer wel. Mooi zo, dan kan ik mijn dagelijkse portie Wirtzfeld-krant lezen.

  En inderdaad reeds de 25ste dag sneeuw in Wirtzfeld en omgeving, dus met die enquete zaten we er allemaal ferm naast. Zal ook al effe geleden zijn (2003 dacht ik) dat daar zolang een wit sneeuwlandschap te aanschouwen valt ?
  Maar, voor een witte Kerst vrees ik dat Koning Winter wel effe afwezig zal zijn. De dooi zal heel waarschijnlijk eerstdaags intreden en dan is hat afwachten tot een volgende winterprik.

  Groetjes,
  Pascal.

 2. Dag Hubert,

  Vanaf vandaag is jullie website terug beschikbaar (gisteren nog niet) . Jochen heeft goed werk geleverd …
  Dank en groetjes,

  Gaby De Boever.

 3. Browser cache leeg maken heeft bij mij geholpen
  Uitleg: indien bij het oproepen van de website een fout is opgetreden, is de url evtl. met die error in de cache belandt en er wordt dan ook bij het opnieuw oproepen op die ‘error’page terug gegrepen.

 4. Dag Hubert

  Oef, je website is terug bereikbaar….Heb deze enkele dagen moeten missen! En het voelt echt wel als een gemis aan hoor, want dagelijks lees ik toch altijd jou berichtjes…
  Dus van hieruit is alles terug beschikbaar!

  Thx en nog veel suc6 ermee!
  Veronique

 5. Dag Hubert,

  Ook problemen gehad met de Microsoft-Browser, ik dacht althans dat de fout hier bij mij zat. Ik heb echter niets moeten missen, daar ik met de browser =Opera= alles kunnen volgen heb. Nu werkt =Microsoft= ook weer behoorlijk.
  Vandaag ben ik niet veel thuis geweest, Christiane heeft een “coloscopie” onderzoek moeten ondergaan in de kliniek te Sint-Truiden. Het onderzoek heeft echter geen oorzaak gevonden dat de bloedarmoede kon teweegbrengen. Dus maar hopen dat de medicatie (ijzerpillen enz…) alles terug in goede banen brengt!

  In Landen was het de hele dag somber weer,
  Beste groeten,
  Christiane en Fons

  Onze beste wensen voor haar en tot binnenkort!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.