Woensdag, 17 December 2008

Update 11,00 uur:
Er is nu neerslag gevallen die een dunne ijslaag op wegen en voetpaden neerlegt! Superglad!

Dienst voor Toerisme stuurde zojuist pas de lijst met de geopende ski pisten in Hoog Belgie
De volgende pisten zijn vandaag weer open:

Langlauf: Baraque Michel, Signal de Botrange, Centre Nature de Botrange, Elsenborn Herzebösch, Faymonville en Mont Spinette
Alpin: Ovifat
Sleden: Ovifat en Elsenborn Herzebösch

Bij ons in Wirtzfeld ligt er nog steeds 16 cm sneeuw, op de hoogste toppen zelfs tot 25 cm. Het is nog altijd koud. Ook de zonneinstraling van de laatste 2 dagen heeft nog niet veel sneeuw doen verdwijnen door de erg koude ondergrond.

Opnieuw koud geweest afgelopen nacht: -10.2° C aan de grond onder een heldere sterrenhemel.

Dit is ondertussen dag 26 dat ons landschap in een witte sneeuwlaag is gehuld! En het is nog niet eens Kerstmis geweest! (Die echter heel waarschijnlijk toch weer groen zal zijn…)

Gisteren de hele dag een stralend blauwe hemel in Wirtzfeld gehad, prachtig met de bevroren mist aan de bomen. Benieuwd hoe het vandaag wordt.

Er zou in de loop van de dag nog wat sneeuw kunnen bijvallen voordat later deze week de temperaturen omhoog zouden gaan.

Het is en blijft nog altijd onzeker of een Witte Kerst in Hoog België mogelijk zal zijn! Enkele Duitse weervoorspellers geven een kans van 60% voor de Eifel waartoe onze streek ook behoort.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Vandaag blijft het op sommige plaatsen de hele dag nevelig of mistig. Een zwakke storing trekt vandaag door ons land. Zij kan vanochtend plaatselijk aanvriezende regen veroorzaken in het binnenland. In Hoog-België valt de neerslag onder de vorm van sneeuw of aanvriezende regen. Later wordt het opnieuw droog vanaf het westen met daar soms zon. De maxima liggen rond 0 graden in de Ardennen tot 8 graden aan zee. Volgende nacht blijft het droog met in Vlaanderen opklaringen en later nevel en mist. De minima schommelen in de meeste regio’s rond het vriespunt.

Ik kreeg gisteren een T-Shirt cadeau in verband met deelname aan een Fotowebsite onder de naam Earthscape, waar men via zijn iPhone foto’s naar toe kunt toe sturen die dan op de wereldbol worden geplaatst. Een soort Google Earth op je iPhone, maar dan zonder censuur van Google. Waardoor dat een heel gevarieerde website is geworden, die elke minuut aktueler wordt.

Voor mensen zonder iPhone zijn die foto’s ook hier te bewonderen: http://www.earthscape.com of hier klikken om mijn eigen serie foto’s te bekijken…. Veel plezier.

Geplaatst in Herfst 2008.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.