Vrijdag, 19 December 2008


Bananenrepubliek Belgie


Ongezien wat er zich op het ogenblik in België afspeelt op politiek vlak. Wanneer de bewijzen waar zijn dat de regering heeft geprobeerd druk uit te oefenen op de rechterlijke macht om een uitspraak omtrent de Fortis rechtszaak in hun voordeel om te zetten, dan zijn die politici hier in Belgie inderdaad niet beter als die in de een of andere bananenrepubliek.

Terug naar de sneeuw: het dooit verder in Hoog België. Nadat gisteren de temperatuur nog tamelijk dicht rond het vriespunt bleef hangen, hoor je sinds deze nacht de regen en het smeltwater duidelijk door de dakgoot druppelen. Alle ski pisten in Hoog Belgie melden dan ook vanaf vandaag gesloten. De komende dagen zal de temperatuur verder omhoog gaan.

Pas tijdens de Kerst zullen de temperaturen weer opnieuw omlaag gaan en kunnen we ons voorbereiden op een eventuele nieuwe winterprik rond Nieuwjaar.

Vanochtend is het bewolkt met nog wat regen over het oosten. Daarna wordt het overal droog en breekt de zon regelmatig door de wolken. In de Ardennen blijft het bewolkt. Het is ook wat zachter met maxima tussen 4 graden op de Hoge Venen tot 8 graden aan zee. De wind waait meestal matig, eerst uit west tot noordwest, later uit het zuidwesten. In de loop van de avond en de nacht wordt het opnieuw overal zwaarbewolkt, gevolgd door wat regen en in de Ardennen door regen of smeltende sneeuw. Minima van 0 graden in de Hoge Venen tot 6 graden aan zee.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Herfst 2008.

Eén reactie

  1. Beste Hubert,

    We mogen nu met dit voorval echt niet hypocriet zijn, en denken dat het de eerste keer is sinds het ontstaan van Belgie dat er iets zou verkeerd lopen. Bij onze toplaag en het establishment, en om nog maar te zwijgen van de benoemingen is het toch wel altijd zo geweest ons kent ons, u bent toch ook niet meer van de jongsten. Vroeger waren onze leiders wel iets slimmer, minder babbelachtig, en zeker niet zoals nu het geval veelal is in dat kiekenkot, om hun eigen vuiligheid nog zelf uit te kramen.
    Vele groetjes.

    André.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.