Zaterdag 20 en Zondag 21 December 2008

Update Zondag ochtend:
Op de meetplank van het KMI hebben we vanochtend geen sneeuw meer liggen, die is daar nu dus al kompleet weggesmolten. Er is bijna 23 liter regen in de afgelopen 24 uur gevallen! De temperatuur om 8 uur deze ochtend is al 8°C. Op de velden ligt er hier en daar nog tot 10 cm sneeuw, maar niet meer doorlopend, zodat de groene plekken hoe langer hoe groter worden.

Voorlopig dooit het verder in Hoog België. Vandaag zal de temperatuur verder omhoog gaan. En het hele week zullen we geconfronteerd worden met regen. We hebben nu nog 13 cm liggen, maar met de hoeveelheid regen die er momenteel valt en de ondertussen al positieve temperatuur bij ons in Wirtzfeld denk ik dat de sneeuw die er nu nog ligt ten laatste Maandag verdwenen zal zijn.

Maar: voor diegenen die ondanks de crisis toch al een verblijf in de Oostkantons geboekt hadden met Kerstmis, komt de beloning er nu aan: 70% kans dat we in Hoog Belgie een Witte Kerst krijgen met vallende sneeuwvlokjes tijdens de Kerstnacht!

Iedereen veel plezier bij de laatste Kerst inkopen dit weekend!

Vandaag blijft het overwegend grijs. Het is meestal droog maar hier en daar valt er nog wat lichte regen of motregen, hoofdzakelijk dan over de oostelijke landshelft. Over het westen is tussendoor wat zon mogelijk. Het is opnieuw zeer zacht met maxima van 7 graden in de Hoge Ardennen en van 9 tot 11 graden elders. Er waait een matige en aan zee soms een vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind. Volgende nacht hangen er nog steeds veel wolken en is het nevelig. Plaatselijk valt er nog steeds wat lichte neerslag. De minima liggen tussen 5 en 9 graden.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Herfst 2008.

2 reacties

 1. Volgens Weeronline.be was er op donder 18/12/08 om 01.00 u Een Zandstorm??
  Kan dit wel??

  Ja dat kan altijd gebeuren als er teveel zand uit he Zuiden mee gevoerd wordt… (ik weet alleen niet waar zij dat eergsiteren gemeten hebben…)

 2. Mijn skibestemming in het zwarte woud valt ook in het water 🙁
  Feldberg: 1 graad en REGEN!
  Ze voorspellen vanaf dinsdag kouder maar droger , en op kerstdag en 2de kerstdag sneeuw:)

  Ik hoop dat de weergoden het niet verpesten !

  Groetjes van een Hoopvolle man uit Hechtel-Eksel ;D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.