Zaterdag, 3 Januari 2009

Bitter koud vanochtend: -12,5 aan de grond gemeten in Wirtzfeld. Stralende sterrenhemel vannacht. Vandaag dus mooi weer en zonnig. Er ligt nog altijd een laagje sneeuw van ongeveer 1 cm dikte. Het landschap is dus opnieuw mooi wit, maar de wegen zijn ondertussen geruimd. Alleen waar plaatselijk ochtendnevel is kunnen er natuurlijk met deze vriestemperaturen plaatselijk gladde plekken ontstaan.

De voorspelde hoeveelheden verse sneeuw zullen niet veel te betekenen hebben, het is pas na het weekend dat de diepvries temperatuur wat minder wordt en er dan grotere hoeveelheden sneeuw verwacht worden. Dan wordt het echt winter!

Weten jullie ondertussen nog welke dag het is? Met al die feestdagen ben ik ondertussen de tel kwijt geraakt. t Schijnt dat het mogen opnieuw Zondag is!

Deze ochtend is het op vele plaatsen grijs en dikwijls nevelig. Later wordt het meestal zonnig. Op het einde van de dag bereiken wolkenvelden de kuststreek en het uiterste noorden van het land. Het is vrij koud met maxima rond -2 graden in de Ardennen en van -1 tot 0 graden elders. Deze avond, zijn er nog opklaringen in het zuiden. In de loop van de dag breiden de wolken in het noorden zich geleidelijk uit over het hele land. Plaatselijk is wat lichte sneeuw of motsneeuw niet uitgesloten. Minima rond -5 graden in het zuiden, -2 in het noorden en 0 graden aan zee.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

4 reacties

  1. hé allemaal, deze ochtend in buggenhout – 6.5°c en een beetje mist.
    ik wens jullie de beste wensen en een gezond 2008 2009 met nog veel sneeuwplezier in de oost- kantons.

    groeten Johan

  2. Aalst, -6 deze ochtend en nog steeds lekker koud met -4°. Daarnet wat motsneeuw en alles van het eerste tot het laatste beetje bleef liggen. Lang geleden. Hopelijk blijft het koud genoeg de komende dagen zodat de aangekondigde kleine hoeveelheid sneeuw toch blijft liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.