Woensdag, 7 Januari 2009

Na een stralend blauwe winterdag met temperaturen rond -9° C overdag, is het afgelopen nacht opnieuw bitter koud geweest bij ons in Wirtzfeld. De temperatuur is tot ca -17° C gevallen, terwijl ik aan de grond tot -21° C gemeten heb.

Ook vandaag blijft het overwegend droog en zonnig maar koud.


Wirtzfeld om 15.00 uur gisterenmiddag

Mijn weerfoto’s worden niet meer regelmatig op TV getoond, omdat ik die fotos nu met de iPhone maak (nadat mijn dure camera op oudejaarsdag naar de vaantjes is gegaan tijdens mijn uitglijden op de ijzel…). Schijnbaar vindt Sabine Hagedooren de resolutie van mijn iPhone fotos wel goed genoeg, want zij toont die iPhone foto’s wel…

Grote Langlauf Volksloop op zondag 11 Januari 2009
* zondag 11 Januari 2009 in Sport- und Kulturzentrum „Herzebösch“ in Elsenborn.
* organizatie : SC Elsenborn.
* Start
10.00 uur Kinderen- en jeugdloop 5,5km
11.00 uur Volksloop voor iedereen ( skating of klassisch ) 15km
* Secretariaat en inschrijving : zaal van Herzebösch .
* einde van de inschrijving : 30 min voor de start
* inschrijving : Jeugd- en kinderenloop 3 Euro, Volksloop 5 Euro.
* resultaten , prijsverdeling en tombola na de Volksloop.
zie www.sc-elsenborn.herzeboesch.net

De weersverwachting:
Vandaag wordt het vanaf het noorden overal bewolkt, met wat lichte sneeuw, en in het westen wat smeltende sneeuw of regen die lokaal kan aanvriezen. De hoeveelheid neerslag is zeer beperkt. De maxima liggen tussen -5 en -2 graden in de Ardennen, rond -1 of +1 graad in het centrum, en tot +3 graden aan zee. Vanavond en het eerste deel van de nacht wordt het droog met eerst nog veel bewolking, en later vorming van aanvriezende nevel en mist. Het wordt gevoelig minder koud dan de vorige nacht, maar het vriest toch opnieuw overal met minima tussen -7 graden in de Ardennen en -2 graden aan de kust.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Kregen ook nog de volgende reaktie binnen van TV L1:

Hallo Hubert,
Ook hier in Nederlands Limburg extreem lage temperaturen afgelopen nacht. In Mamelis (Beekdal bij Vijlen) een Tn van -22,7°C, aan de grond 26,1°C. Het minimumrecord voor Limburg staat op -23,1°C, gemeten in Echt op 08-01-1985.
Er ligt hier zo’n 10 tot 15 cm en op de Vaalserberg zijn voor het eerst sinds lange tijd weer eens langlaufmogelijkheden (loipen gisteren uitgezet). Voor Zuid-Limburg is het nu de langste vorstperiode sinds de winter van 96/97. Bedankt voor je consequente mailing. Je foto’s en waarnemingen gebruiken we regelmatig voor het L1-weer. Met vriendelijke groet,
Léon Rademakers

Geplaatst in Winter 2008-2009.

3 reacties

 1. Hier is het alweer verwarmd tot -8. Deze nacht was het -14°. Vanmorgen even lichte sneeuwval maar voorlopig niets meer. Naar het schijnt was de temperatuur in Elsenborn gezakt tot -21 of -22° !!!

 2. Gewoonlijk is Jos me voor maar nu ben ik eerst (hoop ik)… Temperatuur Noord-Antwerpen: -14,4°. Om kwart voor 6 (Jaja, dan liep ik al buiten rond) viel er poedersneeuw. Toch voelt het minder koud aan daar het zo goed als windstil is. De 2 cm sneeuw is voldoende om het landschap een ander cachet te geven…
  Ik zou zeggen: probeer ze warm te houden!
  Groetjes

 3. Hallo Hubert , en Mies

  Nu we stilaan gewend geraken aan deze “retro” temperaturen (waar is de tijd dat we opstonden met ijsbloemen op de ramen ?) zie ik nog wel elke morgen naar de thermometer , maar stuur niet dadelijk een reactie. Mocht ik opstaan (vertrekken) met een pak sneeuw of één of ander fenomeen (bv. het noorderlicht dat mogelijk nog af en toe zou zichtbaar kunnen zijn) dan kom ik als de “bliksem” met een melding. Als je de radarbeelden voor lange voorspelling mag geloven dan komt er voor zondag een “pak” sneeuw/regen recht op ons af over de Noordelijke Oceaan/Noordzee .

  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.