Vrijdag, 9 Januari 2009

Na een zonnige winterdag met temperaturen rond -5° C overdag, is het afgelopen nacht opnieuw bitter koud geweest bij ons in Wirtzfeld. De temperatuur is tot ca -14° C gevallen, terwijl ik aan de grond tot -16.8° C gemeten heb.

Ook vandaag blijft het droog en zonnig.

Gisteren waren er bij ons in het dorp 3 bussen met sneeuwklassen uit Brussel op bezoek, en ik ben er eens gaan kijken en enkele foto’s gaan trekken. Niet alleen met mijn mijn iPhone, maar ook met mijn Canon.

Schaamrood op de kaken
: ik dacht dat die Camera kompleet kapot was omdat die niet meer scherp stelde. Wat blijkt: het knopje bij de lens waarmee je kunt omschakelen van manueel naar automatisch was tijdens mijn val op Oudejaarsdag (ijzel) schijnbaar verschoven. Toen ik de camera gisteren terug eens bekeek bleek dat de auto focus toch nog werkt. Waardoor ik dus ook verder betere foto’s voor de TV kan blijven trekken. hehe. Einde schaamrood.


Wirtzfeld om 12.00 uur gisterenmiddag


Verse loipen in Wirtzfeld getrokken


Skipret in Wirtzfeld, gisteren

Gisteren kreeg ik een (boze) reaktie binnen van iemand die vond dat de loipen in Elsenborn er eergisteren te dunnetjes bij lagen. Ik kan natuurlijk onmogelijk overal de loipen gaan bekijken en moet mij baseren op de gegevens die door de Dienst van toerisme worden verspreid En die krijgt de info ook maar van de skiverhuur bedrijven die de loipes hebben getrokken.
Ik kan dus geen garantie beginnen te geven voor de hele oostkantons. Ik weet alleen dat er bij ons in Wirtzfeld tussen 9-10 cm ligt, en op onze live webcam beelden kun je dat controleren.
Of de sneeuw dit weekend nog dik genoeg zal zijn om te langlaufen waag ik te betwijfelen, maar wie ben ik.
In ieder geval zal er dit weekend nog een wit sneeuwlandschap te bewonderen zijn, en liefhebbers daarvan komen in ieder geval goed aan hun trekken, want de wegen in de Oostkantons liggen er geruimd bij en je kunt dus nu ook naar plaatsen zoals Wirtzfeld, Rocherath en Losheimergraben rijden. Plekjes die anders wel eens moeilijker bereikbaar zijn, vooral zonder winterbanden! En plekjes waar het in ieder geval een stuk rustiger is.

Enne o ja: een van onze lezeressen (begin 40, aantrekkelijk, single, 2 tienerkinderen) uit Limburg kontakteerde mij met het volgende verhaal:

De Oostkantons vind ik schitterend……….. Met veel weemoed en melancholie stel ik me steeds maar weer voor dat ik er ooit zal wonen. Ik heb er heel serieus over nagedacht om het ook al daadwerkelijk te doen. Mijn hart bloeit helemaal open als ik in die streek ben. En hier in Belgisch Limburg voel ik mij al van kindsafaan niet zo happy. Gek he, wat dat een streek een impact kan hebben op iemands gemoed! Ik hoop echt dat ik ooit die stap kan zetten! Bovendien houd ik ontzettend van sneeuw. Ook een zeldzaamheid….;) Je moet eens horen wat een commentaar van (de meeste) volwassenen hier als er eens wat sneeuw uit de lucht valt…..pfff…. Ik droom er al lang van een leuke man te leren kennen die heel “toevallig” uit die streek komt, dan heb ik meteen een goed excuus om te verhuizen naar daar 😉 Dus als jij of je vrouw nog een leuke, wandelgrage vrijgezel kent…..;)

Als er zich iemand aangesproken voelt (uiteraard alleen vrijgezellen!), dan kan die via mij kontakt opnemen ([email protected]), dan zal ik de reaktie doorsturen naar de bewuste dame.

Grote Langlauf Volksloop op zondag 11 Januari 2009 GAAT NIET DOOR en wordt verlegd naar 14 februari 2009!
zie www.sc-elsenborn.herzeboesch.net

De weersverwachting:
Vanochtend is er in het centrum en westen eerst aanvriezende mist. Daarna wordt het zonnig maar het blijft nevelig met maxima tussen -1 graad aan zee en in de Hoge Venen en -6 graden in Haspengouw. In de Ardennen is het zicht goed. De wind is zwak en veranderlijk tot zuidoostelijk. Vanavond en vannacht wordt het helder met eventueel nog kans op plaatselijke nevel of aanvriezende mistbanken. Het is opnieuw zeer koud met minima van -8 tot -18 graden. De wind is zwak en veranderlijk.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

2 reacties

 1. hallo Hubert,
  blij te horen dat je canon niet stuk is, kunnen we terug genieten van jouw mooie prentjes, ik kom van de zomer eens in je dorp om er ook prentjes te maken, ik zoek enkel nog een rond wandeling voor Wirtzfeld je weet wel je eindigt waar je begint te wandelen, sugesties altijd welkom….bedankt.
  Mvg,
  Daniel.

  De Canon is wel beschadigd, ik kan de foto’s pas op de computer bekijken of ze goed geworden zijn, dus niet meer op het schermpje van de camera zelf, dus dat is wel wat moeilijker geworden… Voor wandelen in Wirtzfeld: een kaart van Wirtzfeld met alle straten erop kun je hier downloaden: http://www.buellingen.be/downloads/strassennamen.html

 2. Hallo Hubert,

  het koude weer blijft aanhouden dus ook de sneeuw blijft mooi liggen in de Oost-Kantons.
  Wat ik me net afvroeg, de hoeveelste ‘sneeuwdag’ is dit nu reeds voor Wirtzfeld voor
  de winter 2008-2009 ?

  We hebben nu al 36 dagen (niet aan één stuk) sneeuwbedekte bodem…

  Na de sneeuwperiode van 23 november en de sneeuw nu zitten jullie toch al aan een maand sneeuw
  in Wirtzfeld en regio dacht ik ?

  Hubert, naast deze site kan je ook nog een relatiebureau beginnen 😉
  Maar ergens begrijp ik de reactie van die dame wel. Want het is inderdaad toch een prachtige streek, de rust (ondanks de toeristen) die in Wirtzfeld en regio heerst is elders nauwelijks te vinden. Ook de vriendelijkheid, of is het de ‘gemütlichkeit’ is elke keer treffend. Je krijgt daar bijna van elke voorbijganger een vriendelijke ‘goeiendag’ of ‘guten tag’ iets wat je in het binnenland veel minder merkt. Uiteraard denk ik ook dat in Wirtzfeld iedereen iedereen kent en dat de mensen veel ‘dichter’ met elkaar omgaan. Wie weet komen we deze Limburgse dame wel een tegen in Wirtzfeld 😉
  Groetjes,
  Pascal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.