Maandag, 12 Januari 2009

Nog is het winter in Hoog België, en alhoewel de voorspellingen ervan uitgaan dat de temperaturen stijgen in de loop van deze week, geloof ik amper dat bij ons de winter voorbij zou zijn.

Met de temperaturen die in Centraal Belgie nauwelijks boven nul zullen uitkomen, denk ik toch dat als het een beetje meezit, we hier in Hoog Belgie ook overdag nog lichte vriestemperaturen zullen hebben, temeer omdat de zon niet meer door het wolkendek zal breken.

De voorspelde neerslag Dinsdagnacht en Woensdag is volgens sommige modellen toch als sneeuw voor onze streek voorzien. Die verse neerslag op het bevroren laagje sneeuw dat er nu nog altijd is zou tot resultaat hebben dat we de winterpret verder kunnen verlengen, zeker als je bedenkt dat eind deze week de temperaturen opnieuw omlaag gaan.

Als het tegenzit, tja, dan wordt het vanaf morgen en woensdag erg gevaarlijk op de weg met spiegelgladde wegen door aanvriezende regen en ijzel.

Het blijft dus spannend. Afwachten wat de temperaturen dus doen.

We profiteren in ieder geval goed van deze winter:

Brigitte en ik hebben gisterenmiddag een mooie wandeling gemaakt. Auto geparkeerd in Bütgenbach, en dan over de stuwdam en vervolgens langs het meer (soms door het meer omdat het water laag stond en het meer bevoren is) terug tot in Wirtzfeld gewandeld.
Daar Jochen’s auto geleend om onze eigen auto in Bütgenbach terug te halen.

Enkele foto impressies:


Wandeling rond het meer van Bütgenbach


Wandeling rond het meer van Bütgenbach


Wandeling rond het meer van Bütgenbach


Zonsondergang in Wirtzfeld

Door op de bovenstaande beelden te klikken vind je nog meer fotos die ik met mijn iPhone gemaakt heb en rechtstreeks op de EarthScape site heb geuploaded, kompleet met de GeoTagging, dus aanduiding op de google map waar ze gemaakt zijn. Veel plezier!

De weersverwachting:
Vandaag verwachten we nog zonnige perioden met ook al vrij veel hogere wolkensluiers. In de namiddag wordt het stilaan zwaarbewolkt met over het westen wat lichte regen. Vanavond valt er geleidelijk ook wat neerslag in het centrum. De maxima schommelen tussen 1 en 5 graden. Er waait een vrij strakke zuidzuidwestenwind. Volgende nacht is het zwaarbewolkt met perioden van lichte regen. In het centrum en vooral over het oosten kan die neerslag lokaal aanvriezen. De minima schommelen rond nul in de Ardennen en 2 graden in het centrum.

Voor onze 4 live webcams in Wirtzfeld Valley, klik HIER


Webcam picture of Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Wirtzfeld Valley met het 17de eeuws St.Anna kerkje en rechts het dal met bevers

Webcam picture of EUREGIO.NET Entrance at Wirtzfeld Belgium Webcam picture of Wirtzfeld Belgium

Ingang Wirtzfeld Valley vakantiewoning met parking en rechts: KMI pluviometer (neerslag) en onze sneeuwmuur

Geplaatst in Winter 2008-2009.

Eén reactie

  1. Beste Hubert

    Bij jullie in Wirtzveld is het deze nacht nog flink koud geweest. Hier in Antwerpen centrum is de dooi al ingezet met wind uit het NW die zacht aanvoelt.
    Het ijs op de vijver in het Stadspark vertoond el enkele plassen. Natuurlijk heeft het centrum van Antwerpen een microklimaat maar ik hoop dat het bij jullie voldoende koud blijft om dan later deze week een pak sneeuw te verwelkomen.

    Groeten
    Hans Grootjans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.